De Diners Club International heeft een Lifetime Achievement Award uitgereikt aan de internationale sterrenchef en zakenman Alain Ducasse. Gedurende zijn 30-jarige carrière heeft hij grensverleggende gerechten gemaakt en mocht hij al drie Michelin-sterren in ontvangst nemen. De award maakt deel uit van The World's 50 Best restaurants Awards 2013.

Alain Ducasse is de eerste chef die drie Michelin sterren in drie verschillende steden heeft gekregen én die 14 keer op de lijst heeft gestaan van de 50 beste restaurants ter wereld. Dat is meer dan gelijk welke chef ooit. Bovendien mocht zijn restaurant Le LouisXV in Monaco al na 33 maanden drie Michelin-sterren in ontvangst nemen.

Hij kenmerkt zich vooral door een globale visie met aandacht voor lokale producten, zodat de restaurants hun eigenheid behouden en passen binnen de plaatselijke cultuur. Ondertussen heeft zijn groep, Alain Ducasse Entreprise, al meer dan 20 restaurants onder zijn vleugels, over de hele wereld, samen met verschillende hotels, een uitgeverij voor kookboeken en een koksschool in Parijs.

Het belang van zijn kookkunsten wordt ook door verschillende andere chefs erkend, zelfs diegene die nog nooit rechtstreeks met hem samen gewerkt. Zo heeft hij al meermaals complimenten gekregen van Rene Redzepi van Noma en Massimo Bottura van Osteria Francescana.

Zelf bleef Alain heel bescheiden bij het ontvangen van de award. "Mijn eerste dank gaat naar Paul Bocuse, de eerste persoon die deze award ooit in ontvangst mocht nemen. Hij doet me denken aan de generaties die mijn zijn voorgegaan en van wie ik geleerd heb. Tegelijk voel ik me nog steeds jong en ben ik nog altijd heel geïnteresseerd in het werk dat ik doe." (RDM)

De Diners Club International heeft een Lifetime Achievement Award uitgereikt aan de internationale sterrenchef en zakenman Alain Ducasse. Gedurende zijn 30-jarige carrière heeft hij grensverleggende gerechten gemaakt en mocht hij al drie Michelin-sterren in ontvangst nemen. De award maakt deel uit van The World's 50 Best restaurants Awards 2013. Alain Ducasse is de eerste chef die drie Michelin sterren in drie verschillende steden heeft gekregen én die 14 keer op de lijst heeft gestaan van de 50 beste restaurants ter wereld. Dat is meer dan gelijk welke chef ooit. Bovendien mocht zijn restaurant Le LouisXV in Monaco al na 33 maanden drie Michelin-sterren in ontvangst nemen. Hij kenmerkt zich vooral door een globale visie met aandacht voor lokale producten, zodat de restaurants hun eigenheid behouden en passen binnen de plaatselijke cultuur. Ondertussen heeft zijn groep, Alain Ducasse Entreprise, al meer dan 20 restaurants onder zijn vleugels, over de hele wereld, samen met verschillende hotels, een uitgeverij voor kookboeken en een koksschool in Parijs. Het belang van zijn kookkunsten wordt ook door verschillende andere chefs erkend, zelfs diegene die nog nooit rechtstreeks met hem samen gewerkt. Zo heeft hij al meermaals complimenten gekregen van Rene Redzepi van Noma en Massimo Bottura van Osteria Francescana. Zelf bleef Alain heel bescheiden bij het ontvangen van de award. "Mijn eerste dank gaat naar Paul Bocuse, de eerste persoon die deze award ooit in ontvangst mocht nemen. Hij doet me denken aan de generaties die mijn zijn voorgegaan en van wie ik geleerd heb. Tegelijk voel ik me nog steeds jong en ben ik nog altijd heel geïnteresseerd in het werk dat ik doe." (RDM)