Dat doen ze door het buffet vol te zetten met kleurrijke schotels, gevuld met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Denk aan pittig gerookte kikkererwten, rode ui-pakora's, geroosterde bloemkool met amandelen en salie of seitanpita's. 'Het is niet zo dat we absoluut nooit met vlees werken', vertelt Pieter. 'Als een klant graag vlees op het menu wil, doen we een beroep op onze kleinschalige leveranciers van verantwoord en lokaal vlees. Maar het aandeel op een buffet is maximaal tien procent.'

Het idee om seitan te maken is ontstaan toen we samen kookten voor de scouts.

Behalve om cateringactiviteiten staat De Goede Zaak ook bekend om huisgemaakte seitan, die wordt verdeeld via Voedselteams Oost-Vlaanderen, en ook te vinden is in een aantal Gentse restaurants en op de Lousbergmarkt. Seitan is van oorsprong een Japans product, dat in Rusland en China al eeuwenlang wordt gegeten. Het zit dankzij het basisproduct, tarwegluten, bomvol elastische eiwitten die overblijven eens het zetmeel uit de tarwebloem wordt gewassen. Deze gluten kneedt Pieter tot een hartig, kruidig deeg dat wordt gekookt in een straffe bouillon met sojasaus, gember en zeewier. Het resultaat is een lekker chewy stuk seitan dat zich makkelijk laat versnijden om krokant te bakken of mee te laten sudderen in een stoofpotje.

'Het idee om seitan te maken is ontstaan toen we samen kookten voor de scouts', vertelt Sylvie. 'Veel kinderen op het kamp wilden vegetarisch eten, maar er was toen nauwelijks een aanbod, een pureeburger uit de diepvries was de standaard. Wat levensfases later bouwden we een achterkamertje om tot seitanatelier.' Intussen hebben ze een professionele keuken ter beschikking. 'Een rock-'n-rollhobby die totaal uit de hand is gelopen', lacht Pieter.