Castor (Waregem), het nieuwe restaurant van de voormalige souschef van Peter Goossens

© gf

Castor is het nieuwe restaurant van opkomend keukentalent Maarten Bouckaert. Met een creatieve keuken die zich focust op lokale en seizoensgebonden producten heeft Waregem er zo een gastronomische hotspot bij.

‘Over smaak valt in principe niet te twisten. Maar volgens mij kan je er wel heel wat over vertellen.’ Maarten Bouckaert, de voormalige souschef van topkok Peter Goossens, toont het in zijn fonkelnieuwe restaurant aan de hand van eenvoudige, maar creatieve gerechten die zijn persoonlijke touch dragen.

Bouckaert was zes jaar actief in het gerenommeerde Hof van Cleve, waar hij zijn culinaire talenten helemaal kon finetunen. Daarvoor stond hij in de keuken van onder meer tweesterrenzaak Hostellerie St.-Nicolas in Elverdinge, bij Heston Blumenthal en diens Londense driesterrenrestaurant The Fat Duck (de voormalige nummer één van de wereld), en bij Geert Van Hecke’s De Karmeliet, ook absolute top in culinair België.

Nu acht de jonge chef de tijd rijp om een eigen zaak op te richten waar hij volledig zijn ding kan doen. Vorige maand opende hij en zijn vrouw Stefanie Vandewalle Castor, een restaurant dat alleen al op basis van zijn indrukwekkende cv een Michelinster mag ambiëren. De naam is het Latijn voor ‘bever’ en verwijst naar de oorspronkelijke naam van Beveren-Leie: Brebona (beverwater), een deelgemeente van Waregem waar het eethuis gelegen is.

Het nieuwe interieur van Castor oogt strak en geniet een warme aankleding met betonnen elementen, afgewisseld met hout en parketvloer. Het restaurant biedt plaats voor veertig klanten.

In de keuken kiest de kok resoluut voor seizoensgebonden kwaliteitsproducten uit de streek. De basis is klassiek, maar met een twist: wat in het bord verschijnt is herkenbaar en krijgt een moderne toets. ‘Koken vormt voor mij de ultieme vorm van gastvrijheid’, zegt Maarten. Met die filosofie wil hij zijn gasten een aparte belevenis bezorgen.

Van bij de opening vindt het cliënteel vlotjes de weg naar het nieuwe restaurant. ‘De reservaties lopen goed binnen. En de mensen komen ook terug. Dat is leuk voor een startende zaak’, aldus Stefanie.

Bouckaert is van plan, zeker in de opstartperiode, de drempel laag te houden. Er is al een driegangenlunch voor 39 euro. Je kan er ook het menu volgen, à la carte eten en in beide gevallen de vegetarische variant aanvragen. Een nieuw adres om (zeker) uit te proberen.

Kortrijkseweg 164, 8791 Beveren-Leie, 056 19 01 21.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content