Casa Miguel: Graag frisser

’s Zomers, bij mooi weer, staan Spaanse eurocraten met een biertje in de ene hand en een tapa in de andere voor Casa Miguel op het Brusselse Geuzeplein gezellig te babbelen.

’s Zomers, bij mooi weer, staan Spaanse eurocraten met een biertje in de ene hand en een tapa in de andere voor Casa Miguel op het Brusselse Geuzeplein gezellig te babbelen. Er wordt veel Spaans gesproken en het kan er geanimeerd toegaan.

’s Winters is het kalm, vooral ’s avonds. Dan staat de tv boven de bar aan en kijken vrouw en kinderen al etend naar een Spaanse zender, terwijl de man in het keukentje achter de bar eten maakt voor enkele Spaanse gasten. Casa Miguel is dan een bescheiden huiskamerrestaurant.

De eigenaars komen uit Zuid-Amerika en de man, die zo zwaar is dat hij bijna de hele keuken vult, liep tijdens ons bezoek rond in korte broek, terwijl het buiten sneeuwde! Wij werden bediend door een vriendelijk meisje en bestelden paella voor twee (24 euro of 12 euro p.p., de goedkoopste uit onze reeks). Om het wachten te veraangenamen bestelden wij wat lekkere Spaanse droogham en nipten van de correcte huiswijn.

De paella was goed bedoeld maar miste frisheid, waarschijnlijk door gebruik van onzuivere bouillon. De rijst was geduldig gegaard en wij proefden zelfs saffraan. Maar de mosselen, grote garnalen en inktvis kwamen uit de diepvries en waren te ver gegaard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content