De Trofee van de Belgian Wine Personality of the Year wordt dit jaar door Vino Magazine uitgereikt aan Carol Duval-Leroy. Voor deze vierde toekenning baseerde Vino! zich op Duval-Leroys uitstekende prestaties van vorig jaar.

Verdiensten

Het is moeilijk om naast de verdiensten van de eerste vrouwelijke Belgian Wine Personality of the Year te kijken. In 2011 stond zij precies 20 jaar aan het roer bij Duval-Leroy. In die periode verdubbelde ze de verkoop van 2,5 tot 5 miljoen flessen champagne per jaar en lanceerde ze de topcuvée "Femme de Champagne'.

Ze maakte van Duval-Leroy een sterk merk en ze werd twee keer tot Voorzitster van de Association Viticole Champenoise verkozen. Uit erkenning kreeg ze vorig jaar het mandaat van vice-voorzitster.

Ze zorgde er bovendien voor dat Duval-Leroy als eerste huis in Champagne het ISO 9002 label haalde voor Kwaliteitszorg. Als kers op de taart schonk koning Albert in december 2011 aan de leden van de pasgevormde regering een Duval-Leroy Fleur de Champagne.

Vlaamse vader

Duval-Leroy werd geboren in Ukkel uit een Vlaamse vader en een Waalse moeder. Ze groeide op in Tervuren en had nooit gedacht dat ze op een dag als moeder van drie volwassen kinderen naar Japan zou reizen om er haar eigen champagne te promoten.

Haar man, Jean-Charles Duval-Leroy, overleed jong op een ogenblik dat Carol Duval-Leroy maar op één manier met de wijnproductie in contact kwam: ze zette voedsel op tafel voor de druivenplukkers tijdens de oogst.

20 jaar later kan ze terugkijken op een dubbel mandaat als eerste vrouwelijke voorzitster van de Association Viticole Champenoise en op een spectaculaire toename (van 250.000 tot 3 miljoen flessen) van de export van Duval-Leroy. (GM)

De Trofee van de Belgian Wine Personality of the Year wordt dit jaar door Vino Magazine uitgereikt aan Carol Duval-Leroy. Voor deze vierde toekenning baseerde Vino! zich op Duval-Leroys uitstekende prestaties van vorig jaar. Verdiensten Het is moeilijk om naast de verdiensten van de eerste vrouwelijke Belgian Wine Personality of the Year te kijken. In 2011 stond zij precies 20 jaar aan het roer bij Duval-Leroy. In die periode verdubbelde ze de verkoop van 2,5 tot 5 miljoen flessen champagne per jaar en lanceerde ze de topcuvée "Femme de Champagne'. Ze maakte van Duval-Leroy een sterk merk en ze werd twee keer tot Voorzitster van de Association Viticole Champenoise verkozen. Uit erkenning kreeg ze vorig jaar het mandaat van vice-voorzitster. Ze zorgde er bovendien voor dat Duval-Leroy als eerste huis in Champagne het ISO 9002 label haalde voor Kwaliteitszorg. Als kers op de taart schonk koning Albert in december 2011 aan de leden van de pasgevormde regering een Duval-Leroy Fleur de Champagne. Vlaamse vader Duval-Leroy werd geboren in Ukkel uit een Vlaamse vader en een Waalse moeder. Ze groeide op in Tervuren en had nooit gedacht dat ze op een dag als moeder van drie volwassen kinderen naar Japan zou reizen om er haar eigen champagne te promoten. Haar man, Jean-Charles Duval-Leroy, overleed jong op een ogenblik dat Carol Duval-Leroy maar op één manier met de wijnproductie in contact kwam: ze zette voedsel op tafel voor de druivenplukkers tijdens de oogst. 20 jaar later kan ze terugkijken op een dubbel mandaat als eerste vrouwelijke voorzitster van de Association Viticole Champenoise en op een spectaculaire toename (van 250.000 tot 3 miljoen flessen) van de export van Duval-Leroy. (GM)