Café Walvis in Brussel onverwacht dicht

Café Walvis, een van de bekendste cafés in Brussel, is dicht. Reden voor de onverwachte sluiting is een op de spits gedreven dispuut met de eigenares.

Café Walvis, een van de bekendste cafés in Brussel, is dicht. Reden voor de onverwachte sluiting is een op de spits gedreven dispuut met de eigenares, dat onder andere draait rond facturen. Dat zegt uitbater Johan Willekens donderdag aan Belga. Volgens Willekens gaat het niet om een faillissement, al lijkt de toekomst van het café momenteel onzeker. Zo liet de eigenares het café intussen wel al leeghalen.

“We hebben een advocaat onder de arm genomen om een procedure op te starten, maar de zaak komt waarschijnlijk pas ten vroegste binnen twee weken voor”, aldus de uitbater, die spreekt over een donderslag bij heldere hemel. Het personeel werd inmiddels ingelicht. Willekens reageert verslagen, maar de intentie om verder te doen is er zeker, zo laat hij nog weten.

Het populaire café in de Dansaertstraat, vlakbij het kanaal, ging enkele jaren geleden ook al eens van de ene dag op de andere dicht. Ook toen sloeg het nieuws in als een bom en werd er massaal tegen de sluiting geprotesteerd. Uiteindelijk ging het etablissement, een creatie van horecagoeroe Frédéric Nicolay, enkele maanden later opnieuw open met een nieuwe uitbater. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content