Al sinds 1998 organiseert het Gentse restaurant Cafe Theatre het kreeftenfestival, de ideale gelegenheid om uw kennis van kreeftenbereidingen aan te scherpen.

Patrick Hittos, de chef van het restaurant, serveert in totaal 11 verschillende recepten met kreeft. Naast klassieke bereidingen zal de Franse chef ook verrassende kreeftengerechten voorbereiden zoals wok van kreeft, kreeftenkroketten en risotto van kreeft.

Het kreeftenfestival bij Cafe Theatre vindt plaats van vrijdagavond 31 mei tot en met zondag 16 juni.

Duurzame vis

Cafe Theatre profileert zich ook door de ecologische kaart te trekken. Het restaurant tekende namelijk als eerste de charter van fishpop over sustainable fishing. Fishpop vzw is het project van vier Gentse mariene biologen die onder meer professionele raad bieden aan restaurants bij de samenstelling van hun menu.

Hun doel daarbij is chefs wegwijs maken in welke soorten wel of niet overbevist zijn. Advies wordt verstrekt op basis van de volgende 4 principes: de staat waarin de vispopulatie zich bevindt, het herkomstgebied van de vis, de vangsttechniek en het vangstseizoen van de vissoort naar keuze. Wist je bijvoorbeeld dat er 150 eetbare soorten vis in de wereld zijn en we met zijn allen dezelfde 5 à 6 soorten eten? Cafe Theatre steunde als eerste restaurant de missie van Fishpop en ondertekende hun charter. (RDM)

Al sinds 1998 organiseert het Gentse restaurant Cafe Theatre het kreeftenfestival, de ideale gelegenheid om uw kennis van kreeftenbereidingen aan te scherpen. Patrick Hittos, de chef van het restaurant, serveert in totaal 11 verschillende recepten met kreeft. Naast klassieke bereidingen zal de Franse chef ook verrassende kreeftengerechten voorbereiden zoals wok van kreeft, kreeftenkroketten en risotto van kreeft. Het kreeftenfestival bij Cafe Theatre vindt plaats van vrijdagavond 31 mei tot en met zondag 16 juni. Duurzame vis Cafe Theatre profileert zich ook door de ecologische kaart te trekken. Het restaurant tekende namelijk als eerste de charter van fishpop over sustainable fishing. Fishpop vzw is het project van vier Gentse mariene biologen die onder meer professionele raad bieden aan restaurants bij de samenstelling van hun menu. Hun doel daarbij is chefs wegwijs maken in welke soorten wel of niet overbevist zijn. Advies wordt verstrekt op basis van de volgende 4 principes: de staat waarin de vispopulatie zich bevindt, het herkomstgebied van de vis, de vangsttechniek en het vangstseizoen van de vissoort naar keuze. Wist je bijvoorbeeld dat er 150 eetbare soorten vis in de wereld zijn en we met zijn allen dezelfde 5 à 6 soorten eten? Cafe Theatre steunde als eerste restaurant de missie van Fishpop en ondertekende hun charter. (RDM)