Café Métropole op het De Brouckèreplein in Brussel sluit de deuren op 30 april. Het café heeft geen verlenging gekregen van zijn huurcontract. Dat is vernomen van Fernando Rodrigues, een van de directeurs, die daarmee een bericht in La Dernière Heure bevestigt. De huidige directie weet nog niet of Hotel Métropole, dat eigenaar is van het Café, de zaak zal overnemen.

"Café Métropole is een echt instituut en een van de enige zaken die het De Brouckèreplein doen leven. Nadat we meermaals het huurcontract probeerden te verlengen, moeten we onze activiteiten helaas stopzetten", betreurt Rodrigues. "Na meer dan dertig jaar van goede en loyale diensten heeft Hotel Métropole ons zelfs niet gezegd hoe het van plan is de plek een nieuwe bestemming te geven."

Café Métropole startte in 1889 en is beschermd sindsdien. Er zijn momenteel meer dan 100 plaatsen binnen en 150 stoelen op het terras. De 22 werknemers zijn in afwachting van hun vooropzeg. (Belga/DB)

Café Métropole op het De Brouckèreplein in Brussel sluit de deuren op 30 april. Het café heeft geen verlenging gekregen van zijn huurcontract. Dat is vernomen van Fernando Rodrigues, een van de directeurs, die daarmee een bericht in La Dernière Heure bevestigt. De huidige directie weet nog niet of Hotel Métropole, dat eigenaar is van het Café, de zaak zal overnemen. "Café Métropole is een echt instituut en een van de enige zaken die het De Brouckèreplein doen leven. Nadat we meermaals het huurcontract probeerden te verlengen, moeten we onze activiteiten helaas stopzetten", betreurt Rodrigues. "Na meer dan dertig jaar van goede en loyale diensten heeft Hotel Métropole ons zelfs niet gezegd hoe het van plan is de plek een nieuwe bestemming te geven." Café Métropole startte in 1889 en is beschermd sindsdien. Er zijn momenteel meer dan 100 plaatsen binnen en 150 stoelen op het terras. De 22 werknemers zijn in afwachting van hun vooropzeg. (Belga/DB)