Café Métropole in Brussel opnieuw open

Café Métropole op het Brusselse Brouckèreplein, het mooiste en meest stijlvolle café van onze hoofdstad, opent opnieuw de deuren.

Café Métropole op het Brusselse Brouckèreplein, het mooiste en meest stijlvolle café van onze hoofdstad, opent opnieuw de deuren.

Voor een belangrijke afspraak maak je een rendez-vous in het Café Métropole. Het is zowat de meest stijlvolle plek van de hoofdstad, waar je zonder blikken of blozen zowel een beroemde acteur als een prins kunt interviewen. Dit imponerende café met zijn copieus decor uit de Belle Epoque werd ontworpen door de vermaarde Franse architect Alban Chambon.

Het Hotel Métropole, waarvan ook het café en het restaurant Alban Chambon deel uit maken, werd in 1895 gebouwd naar de plannen van de Franse ontwerper. Chambon koos voor de rijke eclectische stijl die perfect past bij de Grand Hotel. Het resultaat is schitterend, in zo’n decor voel iedereen zich voornaam.

“Café Métropole is een echt instituut en een van de enige zaken die het De Brouckèreplein doen leven. Nadat we meermaals het huurcontract probeerden te verlengen, moeten we onze activiteiten helaas stopzetten”, betreurde Fernando Rodrigues, één van de directeurs, nog in maart van vorig jaar . “Na meer dan dertig jaar van goede en loyale diensten heeft Hotel Métropole ons zelfs niet gezegd hoe het van plan is de plek een nieuwe bestemming te geven.” Nu heeft het iconische café opnieuw een toekomst. (PS/DB/AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content