Café Latte

Parijs maakt plaats voor koffiebars. Geen snelle, gehaaste ‘petit noir’ meer maar zorgvuldig door barista’s bereide koffies, zoals de heerlijke, geliefde Café Latte.

Ingrediënten
  • 150 ml melk
  • 8 gr gemalen koffie
Bereiding
  1. Maak een sterke espresso met een Italiaans koffiezetapparaat. Verwarm de melk in een pan op middelhoog vuur. Klop de melk terwijl deze nog op het vuur staat zodat er een schuimlaag wordt gevormd. Je kunt hier ook een elektrische mixer gebruiken.
  2. Giet de koffie langzaam en een beetje schuin in een mok of een groot glas. Zet het melkschuim opzij en giet de warme melk bij de koffie. Eindig met het melkschuim voorzichtig op de koffie te plaatsen.
  3. Tip van de expert (Aleaume, Café Lomi): Kies voor de beste Café Latte voor koffie met fruitige aroma’s, zoals Yirgacheffe uit Ethiopië. De melk brengt deze smaken goed naar voor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content