Café Coureur: drie plekken om je dorst te lessen na een lange fietstocht

© iStock

Even op adem komen tijdens een lange fietstocht? Hier kun je genieten van een frisse pint en de mooie omgeving.

’t Oud Sashuis

Op de rechteroever van de Leie, met zicht op een oude ophaalbrug die nog altijd met de hand wordt bediend. Je kunt er onder andere proeven van het huisbier Schobiak of de paté met een op steen gebakken bruine boterham. Leuk weetje: Hugo Claus bracht zijn kinderjaren door in Astene, want zijn grootvader was er sasmeester.

Bij fietsknooppunt 11. Hellestraat 20, 9800 Astene. astene-sas.be

Café Coureur: drie plekken om je dorst te lessen na een lange fietstocht

Ter Dolen

Ter Dolen was ooit het buitenverblijf van de abten van Sint-Truiden. In 1994 werd in de kasteelhoeve de huisbrouwerij De Dool ondergebracht. Op het binnenplein staat een ruim terras, waar je kunt proeven van de lekkere abdijbieren of een frisse kriek Ter Dolen. Heb je wat meer tijd? Tijdens het weekend en op feestdagen worden er ook rondleidingen georganiseerd in de brouwerij.

Bij fietsknooppunt 539. Eikendreef 21, 3530 Houthalen-Helchteren. terdolen.be

Ter Dolen
Ter Dolen

De Beemden

Gelegen aan de oever van de Nete, met een ruim terras onder de bomen en een leuke houten speeltuin voor kinderen. De bierkaart is heel uitgebreid (een vijftigtal soorten) en lokaal geïnspireerd. Je kunt er ook lekker eten: van een klassieke pistolet met kaas of stoofvlees met frieten tot huisgemaakte zalmburgers. Het ontbijtbuffet (21 euro) op zondag is een aanrader.

Bij fietsknooppunt 75 en 76. Vogelzangstraat 29, 2560 Nijlen. beemden.be

De Beemden
De Beemden

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content