Cacao maakt opmars als partydrug

© iStock

Emo-eters weten het al langer: chocolade werkt (voor even toch) opwekkend. Dat hebben ze in Berlijnse en Londense nachtclubs ook ontdekt, want steeds vaker duiken daar drankjes, pillen en poeder op basis van cacao op.

Jongeren die geen drugs willen gebruiken, maar wel een extra kick zoeken, nemen in hippe nachtclubs in Berlijn en Londen steeds vaker op een of andere manier cacao in. Dat geeft een korte energieboost en zou ervoor zorgen dat je de muziek intenser beleeft. Cacao is in het circuit verkrijgbaar als drankje, pil of simpelweg in poedervorm.

De Brugse chocolatier Dominique Persoone weet alles van chocolade snuiven. In De Morgen vertelt hij over de chocoladesnuifmachine, zijn uitvinding. Met het apparaatje kan je cacaopoeder – voor meerwaardezoekers eventueel aangevuld met wat frambozen-, gember- of muntpoeder – in je neus schieten. Sinds 2008 heeft Persoone al meer dan 25.000 exemplaren verkocht.

Onschuldig

“De snuifmachine is eigenlijk begonnen als grap voor de verjaardag van Ron Wood van de Rolling Stones,” legt Persoone uit in de krant. “Ondertussen is het gadget uitgegroeid tot een desserthype op feestjes. Maar meer moet je daar ook niet achter zoeken. Wij maken bijvoorbeeld ook blauwe viagrapilletjes in chocolade voor Valentijn.”

Je kan de werking van cacao vooral vergelijken met die van koffie: je belandt voor een korte periode in een zekere roes, maar het spul blijft wel behoorlijk onschuldig. Verslaafd raken aan cacao ziet Persoone alleszins niet meteen gebeuren. Over koffie gesproken: ook dat wordt steeds vaker in pillen verwerkt. (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content