Kenmerkend voor Bush de Nuits zijn de fijne wijntoetsen en de houtaroma's met accenten van rood fruit. Ondanks het hoge alcoholgehalte is dit bier zacht in de mond en perfect evenwichtig.

Bush de Nuits valt met geen enkel ander bier te vergelijken. Die uniciteit is te danken aan het uitzonderlijk lange productieproces dat toelaat om Bush de Noël (de basis voor Bush de Nuits) om te vormen tot een bier waarin complexe smaken en aroma's tot ontwikkeling komen. De smaak is minder constant dan die van andere bieren, wat de vermelding van het productiejaar en het gebruik van de term "Cuvée 2013" rechtvaardigt.

Er was eens...

Alles begint in 2006, tijdens een vakantie van Hugues Dubuisson in Bourgogne. Op een wijnveiling in de Hospices de Nuits koopt deze telg uit een familie van 8 generaties brouwers samen met enkele vrienden een vat Nuits St Georges 1er cru.

Nadat een bevriend wijnbouwer het kostbare vocht op flessen heeft getrokken, komt onze brouwer op het idee het lege vat te vullen met Bush de Noël en dit bier gedurende zes maanden een tweede keer te laten gisten in het vat.

De biergisten, de nog aanwezige oorspronkelijke gisten, de restgisten van de wijn en de tannines van het houten vat missen hun effect niet. Het bier met de licht heldere kleur en de subtiele wijnaroma's is geboren. Daarna wordt de Bush de Nuits gebotteld en twee weken bewaard in een warme kamer voor een derde gisting in de fles.

Het resultaat is erg overtuigend en in 2007 besluit de brouwerij nog eens 25 lege Nuits-Saint-Georges-vaten te kopen. Het heerlijke brouwsel wordt voortaan op grotere schaal geproduceerd (7.000 flessen).

Het volgende jaar worden al 12.000 flessen Bush de Nuits vrijgegeven voor verkoop. In geen tijd is de voorraad uitgeput. In 2009 worden 15.000 flessen van het heerlijke gerstenat geproduceerd, en sinds 2010 bedraagt de productie 21.500 flessen per jaar.

Bush de Nuits Cuvée 2013 is verkrijgbaar in de brouwerij, in de betere speciaalzaken en bij Delhaize. (MS)

Kenmerkend voor Bush de Nuits zijn de fijne wijntoetsen en de houtaroma's met accenten van rood fruit. Ondanks het hoge alcoholgehalte is dit bier zacht in de mond en perfect evenwichtig. Bush de Nuits valt met geen enkel ander bier te vergelijken. Die uniciteit is te danken aan het uitzonderlijk lange productieproces dat toelaat om Bush de Noël (de basis voor Bush de Nuits) om te vormen tot een bier waarin complexe smaken en aroma's tot ontwikkeling komen. De smaak is minder constant dan die van andere bieren, wat de vermelding van het productiejaar en het gebruik van de term "Cuvée 2013" rechtvaardigt.Er was eens... Alles begint in 2006, tijdens een vakantie van Hugues Dubuisson in Bourgogne. Op een wijnveiling in de Hospices de Nuits koopt deze telg uit een familie van 8 generaties brouwers samen met enkele vrienden een vat Nuits St Georges 1er cru. Nadat een bevriend wijnbouwer het kostbare vocht op flessen heeft getrokken, komt onze brouwer op het idee het lege vat te vullen met Bush de Noël en dit bier gedurende zes maanden een tweede keer te laten gisten in het vat. De biergisten, de nog aanwezige oorspronkelijke gisten, de restgisten van de wijn en de tannines van het houten vat missen hun effect niet. Het bier met de licht heldere kleur en de subtiele wijnaroma's is geboren. Daarna wordt de Bush de Nuits gebotteld en twee weken bewaard in een warme kamer voor een derde gisting in de fles. Het resultaat is erg overtuigend en in 2007 besluit de brouwerij nog eens 25 lege Nuits-Saint-Georges-vaten te kopen. Het heerlijke brouwsel wordt voortaan op grotere schaal geproduceerd (7.000 flessen). Het volgende jaar worden al 12.000 flessen Bush de Nuits vrijgegeven voor verkoop. In geen tijd is de voorraad uitgeput. In 2009 worden 15.000 flessen van het heerlijke gerstenat geproduceerd, en sinds 2010 bedraagt de productie 21.500 flessen per jaar. Bush de Nuits Cuvée 2013 is verkrijgbaar in de brouwerij, in de betere speciaalzaken en bij Delhaize. (MS)