Burgerrestaurant Manhattn’s opent tweede zaak in hartje Brussel

© /

De New Yorkse burgers (met Belgisch tintje) worden nu ook geserveerd in het nieuwe, trendy burgerrestaurant Manhattn’s, vlakbij de Brusselse Beurs.

Een jaar geleden opende de eerste Manhattn’s de deuren in de Louizalaan. De Brusselse bovenstad maakte zo kennis met een nieuw concept rond premium burgers en fast casual dining in een karakteristiek interieur waar je je helemaal in New York waant. Aan het roer staan twee Limburgse broers Jerome en Philippe Vandermeulen.

Burgerrestaurant Manhattn's opent tweede zaak in hartje Brussel
© Manhattn’s

Met hun nieuwe zaak in hartje Brussel, vlakbij de Beurs, breidt het duo een vervolg aan hun succesverhaal. Het concept bleef intact, met oude prijsborden uit het meatpacking district, industriële look, gedempte lichten en het dominante geel – refererend naar de New Yorkse taxi’s – die in het oog springen. Het kaftpapier verwijst nog altijd naar de ‘brown bags’.

Het menu vermeldt burgers als Harlem Chicken, Empire Cheese, Rockefeller, ook vegetarische versies, en de ‘bun’, een briochebroodje met olijfolie gebaseerd op een recept uit Little Italy in New York City. Burgers worden geserveerd met frietjes op z’n Belgisch: huisbereid. Tip: vraag er een secret sauce bij.

Burgerrestaurant Manhattn's opent tweede zaak in hartje Brussel
© Manhattn’s

Ook zoetebekken komen aan hun trekken, met de ‘Made In America’-desserts, zoals de ‘Ice cream sandwich’: een bolletje home made vanille-ijs tussen twee cookies.

In tegenstelling tot de Manhattn in de bovenstad heeft deze nieuwe zaak wel een (ruim) terras en een take away-zone. Ook niet slecht, isn’t it? (DB)

Henri Mausstraat 39, 1000 Brussel. Open 7/7 open, 11.30 tot 22.30 u. www.manhattns.com

Burgerrestaurant Manhattn's opent tweede zaak in hartje Brussel
© Manhattn’s

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content