Burger King kleurt Japanse burgers zwart met bamboe en inktvis

In Japan kunnen we binnenkort bijna volledig zwarte burgers eten in de fast foodketen Burger King. Zelfs de kaas kreeg een zwart kleurtje.

In Japan kunnen we binnenkort bijna volledig zwarte burgers eten in de fast foodketen Burger King. Zelfs de kaas kreeg een zwart kleurtje.

Burger King gaat wel erg ver om op te vallen met hun creaties. Zwarte pasta hebben we misschien al eens op ons bord gekregen, maar van een zwarte burger met zwarte saus en zwarte kaas hadden we nog nooit gehoord. Echt smakelijk ziet het geheel er dan ook niet uit.

De Premium Kuro Burger (kuro betekent zwart) werd al gelanceerd in 2012 in Japan. Toen werd het broodje zwart gekleurd met houtskool van bamboe en werd er inktvisinkt toegevoegd aan de ketchup. In 2013 kwam Burger King op de proppen met de Kuro Ninja en nu is het de beurt aan de derde versie. In deze variant vinden we ook zwarte plakjes kaas terug, vlees dat gebakken werd met zwarte pepers, een looksaus met inktvisinkt en zwart brood. In de kleine versie Kuro Pearl is werkelijk elk ingrediënt zwart of donker. In de grotere versie, de Kuro Diamond, kan de klant ook meer normale, kleurrijke ingrediënten vinden zoals sla, tomaat, ui en de gebruikelijke extra’s.

Volgens Burger King zelf waren de voorbije edities van de zwarte burgers telkens een succes. Alle Kuro Burgers zijn limited editions en ook nu kunnen we de burgers vanaf 19 september slechts voor een beperkte tijd in de keten vinden.

Zwart voedsel mag dan niet nieuw zijn (ook McDonalds experimenteerde hier al eens mee), de nieuwste versie van de Kuro Burger is wel erg extreem en kleurloos. Wij zijn benieuwd of ook deze burger zal aanslaan. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content