Bugs: Insectengerechten voor de feesttafel

© /

Wie straks het straks over een andere boeg wil gooien en creatieve insectengerechten op de feesttafel serveert, kan inspiratie opdoen in ‘Bugs’: het eerste culinaire insectenboek.

Krekelsoep, rigatoni met knapperige sprinkhanen en meelwormlenterolletjes : het zijn maar enkele ideeën voor een culinair verantwoord feestmenu in Bugs (De Eenhoorn, 17,50 euro) van insectenkok David Creëlle.

Toen het Belgische federale voedselagentschap in december 2013 tien insectensoorten goedkeurde voor menselijke consumptie, opende hij niet veel later een pop-uprestaurant in de Vlaamse Ardennen. Inmiddels serveren Vlaamse frituren zijn krekelkroketten en ontwikkelde hij een insectengamma voor Bio-Planet. Meer dan op de voedzame eigenschappen van insecten en hun beperkte ecologische voetafdruk legt zijn kookboek de nadruk op creatieve recepten die sceptici over de streep moeten trekken.

Een tip : begin met banaan brûlée met gekaramelliseerde wasmotruspen, vanille-ijs met meelwormen of een moelleux van chocolade en buffalowormen. (WD)

Info : www.bugsworldsolutionfood.com

Bugs: Insectengerechten voor de feesttafel
© /
Bugs: Insectengerechten voor de feesttafel
© /

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content