Brusselse sterrenchef geeft (buiten)keukentips in Corsica

De Belgische sterrenchef Gaëtan Colin geeft in juli grillcursussen aan vakantiegangers in een Corsicaanse vakantieclub van Belambra.

Wie straks op vakantie vertrekt naar het Belambra-verblijf in Borgo, aan de oostkust van Corsica, kan er een Belgische sterrenchef tegen het lijf lopen. Vanaf 13 juli is de keuken van de vakantieclub het werkterrein van Gaëtan Colin, de topchef van het Brusselse restaurant Jaloa. Hij zal er vijf dagen lang plaatsnemen achter een reuzebarbecue en de vakantiegangers de nodige tips & tricks meegeven voor de grillkeuken.

Op het menu staan bereidingen als ‘Rôti de boeuf, op Japanse wijze gegrild’, ‘Baars op bananenblad à la plancha’ en ‘Gemarineerde eendenborst met agrum en soja’. Een culinair feest voor de fijnproevers dus.

Gaëtan Colin kreeg in 2010 zijn eerste onderscheiding, die van ‘Jonge Topchef’, uitgeroepen door de gids Gault&Millau. In hetzelfde jaar werd hij tweede tijdens de Cooking Cup van San Pellegrino vòòr elf andere chefs uit de vier windstreken. In 2011 vertegenwoordigde hij de Belgische driekleur tijdens de prestigieuze culinaire wedstrijd Bocuse d’Or. Vorig jaar werden zijn kookkunsten beloond met een eerste Michelinster voor zijn restaurant Jaloa Gastronomique. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content