Brusselse musea focussen op gastronomie

De Nocturnes van de Brusselse Musea staan dit jaar in het teken van de gastronomie.

De Nocturnes van de Brusselse Musea staan dit jaar, naar aanleiding van het themajaar Brusselicious, in het teken van de gastronomie.

In totaal organiseren 55 musea onder meer rondleidingen, degustaties en workshops. Drie musea nemen voor de eerste keer deel aan de Nocturnes: het Parlementarium, het Belgisch Museum van de Vrijmetselarij en het Museum der Letteren en Manuscripten.

De bezoekers kunnen onder meer sushi leren maken in het Museum voor de Oudere Technieken, leren hoe marsepein bereid wordt in het Charlier Museum of honingdrank proeven in de Farmaceutische Collectie Albert Couvreur.

De Nocturnes vinden van 20 september tot en met 13 december 2012 elke donderdag plaats in zes verschillende musea, die voor de gelegenheid zullen openblijven tot 22 uur. De toegangsprijs bedraagt 3 euro of 1,50 euro voor jongeren tot en met 25 jaar.

Het programma en de participerende musea vind je via de website nocturnesdesmuseesbruxellois.be. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content