Met het initiatief wil het gewest zichzelf promoten als gastronomische bestemming met een kwaliteitsimago. Er wordt ook een lans gebroken voor duurzame gastronomie en verantwoordelijke consumptie met Brusselse specialiteiten. De bekende mosselen, grijze garnalen of witloof krijgen een eerbetoon en de Brusselse sector van culinaire beroepen
wordt belicht.

Op de site brusselicious.be is binnenkort het programma te raadplegen. Er wordt onder meer een tram ingericht als restaurant, er komt een culinair parcours langs Brusselse kunst en in maart wordt de Europese finale van de Bocuse d'Or 2012 georganiseerd.

Met het initiatief wil het gewest zichzelf promoten als gastronomische bestemming met een kwaliteitsimago. Er wordt ook een lans gebroken voor duurzame gastronomie en verantwoordelijke consumptie met Brusselse specialiteiten. De bekende mosselen, grijze garnalen of witloof krijgen een eerbetoon en de Brusselse sector van culinaire beroepen wordt belicht. Op de site brusselicious.be is binnenkort het programma te raadplegen. Er wordt onder meer een tram ingericht als restaurant, er komt een culinair parcours langs Brusselse kunst en in maart wordt de Europese finale van de Bocuse d'Or 2012 georganiseerd.