Brusselse frituur ‘Maison Antoine’ krijgt standbeeld

‘Maison Antoine’, verkozen tot beste frituur van Brussel, is gehuldigd met een standbeeld.

Frituur “Maison Antoine” op het Jourdanplein in de Brusselse gemeente Etterbeek is gehuldigd met een standbeeld. De beroemde frituur werd door het publiek verkozen als beste in Brussel via de wedstrijd die werd georganiseerd met het oog op “Brusselicious 2012”, het Brussels jaar van de gastronomie.

“Maison Antoine” mag zich voortaan de beste frituur van de hoofdstad noemen. Als beloning heeft het een eigen standbeeld in de vorm van een reuzenfrietzak gekregen. Het beeld werd geschonken door het communicatieagentschap voor de Brusselse toeristische dienst VisitBrussels.

De frituur werd gesticht in 1948 door Antoine Desmet en zijn echtgenote. Ondertussen baat de derde generatie met Christine, Pascal en Thierry de zaak uit. Met hun frietkiosk zorgden zij voor een première in België. De klanten komen niet alleen meer uit Brussel, maar ook uit de rest van het land en uit de buurlanden.

De Amerikaanse krant The New York Times beschreef “Maison Antoine” als de frituur met “the best French fries in the world.” De uitbaters hopen dat ook de vierde generatie zal zorgen voor het voorbestaan van de lekkerste frietjes. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content