Brusselse chef lanceert ‘Nero-frietsaus’ op Zuidkermis

Op de Brusselse Zuidkermis wordt de Neronaise, genoemd naar de Vlaamse stripheld Nero, officieel gelanceerd door bedenker Albert Verdeyen.

Frietliefhebbers zijn een nieuwe saus rijker: de Neronaise. De frietsaus werd bedacht door de Brusselse chef-kok Albert Verdeyen in het kader van de tijdelijke expo ‘Met Nero aan tafel’ en de 90ste verjaardag van de geestelijke vader Marc Sleen, eind 2012.

Het gaat om een mayonaise op basis van roze peper en honing, ambachtelijk bereid en met lichte, ietwat zoete smaak. Dus eentje die ook bij de allerkleinsten populair zal zijn.

De frietsaus wordt officieel gelanceerd bij de bekende friturist Patrick De Corte op de openingsdag van de Brusselse Zuidkermis, zaterdag 13 juli.

Mag er straks eens Neronaise op uw goudstaafjes? Dan moet u wel naar een kermis op Belgische bodem afzakken, want voorlopig komt de saus er enkel op de kaart van zo’n 60 rondreizende frituristen. Eén uitzondering: het Nerocafé in Hoeilaart. De brasserie die er exclusieve tekeningen en taferelen uit de Nero-reeks toont, gaat ook de saus in haar assortiment opnemen. Maar Patrick De Corte, ook voorzitter van de Brusselse Zuidfoor, krijgt de primeur. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content