Brusselse chef-koks en wijnbouwers uit Bordeaux verzamelen voor eet- en drankfestijn

© facebook.com/eatbrussels
Jeanne Vancraenenbroeck Medewerker Weekend.be

Van 5 tot 8 september neemt het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX voor de achtste keer het Warandepark over. Je kan er signatuurgerechten van Brusselse chef-koks en lekkere Bordeaux wijntjes van verschillende wijnbouwers proeven.

Voor deze editie verwelkomt het festival niet enkel een dertigtal chef-koks, maar ook patissiers en kaasmakers die zorgen voor een dessertenbuffet en kaasbar. De wijnbouwers en wijnhandelaars van Vins de Bordeaux zullen het hele assortiment Bordeaux wijnen aanbieden die de gerechten van de chefs mooi complementeren.

De Brusselse chefs, waaronder Valerio Borriero van San Sablon Restaurant, Karen Torosyan van BOZAR Restaurant en Kenzo Nakata van Gramm, creëren stuk voor stuk signatuurgerechten die het beste passen bij hun culinaire identiteit. Het festival is een unieke kans om te proeven van de nieuwe frisse en fruitige rode Bordeaux wijnen, droge witte wijnen, roséwijnen, clairets en sweets die volgens de organisatoren een heerlijk aperitief vormen en prima passen bij elke keuken.

Het Warandepark blijft tijdens het festival natuurlijk toegankelijk voor iedereen, maar voor het eten en drinken heb je een pasje nodig. Je kan kiezen tussen een Wine Pass, Lunch Pass, Dinner Pass, of losse credits waarmee je gerechtjes en wijn kan kopen. Meer informatie en kaartverkoop op de website van het festival.

Partner Content