Brussels Voedingssalon verwelkomt culinair Oostenrijk

Oostenrijk is het gastland van het vernieuwde Voedingssalon van Brussel, van 6 tot en met 21 oktober in de Brusselse Expo-hallen.

Dat Oostenrijk naast de Edelweiss-bloem, de typische loderhosen en schitterende spitse bergen ook heel wat gastronomische specialiteiten in huis heeft, kom je te weten tijdens het Voedingssalon van Brussel, waar het dit jaar gastland is. Denk aan de Wiener schnitzel, Schweinsbraten, Sachertorte, de Apfelstrudel, Schnaps, maar ook de traditionele koud gerookte ‘kaminwurz’ uit Zuid-Tirol en de ‘wildpeitschen’, kleine worstjes met ree- en hertvlees..

Het Alpenland staat bekend om zijn de wild zwijn-rilettes vervaardigd uit zuiver vlees van wild zwijn. Of de ambachtelijk vervaardigde Landler ham. Voor de kaasliefhebbers zijn er de harde Oostenrijkse bergkazen, vervaardigd met koemelk en artisanaal gerijpt in gewelfkelders.

Zestien dagen lang wordt de Oostenrijkse keuken volledig blootgelegd en ontdek je haar eetcultuur.

De vernieuwde look & feel

Met haar nieuw logo en een vernieuwde indeling van de beurs ondergaat het Voedingssalon van Brussel dit jaar een verjongingskuur. Het salon is ingedeeld in drie nieuwe overzichtelijke zones: Food Palace, Feel Good Planet en Piazza Brussels die ondergebracht zijn in Paleizen 4, 5, 8 en de Patio

Zo wordt Paleis 5 omgebouwd tot een Food Palace met drie ‘culinaire theaters’. Naar jaarlijkse gewoonte bulkt het hier van de interactiviteit. In het Kooktheater, het kloppend hart van de beurs, worden dagelijks kookdemonstraties gegeven door enthousiaste chefs. Idem dito voor het Dessertentheater en het Bakkerstheater, waar leerlingen van de bakkersschool alles uit de kan halen om hun beloftevol talent te tonen.

Binnen de zone Food Palace vind je overzichtelijke themazones terug, zoals de ‘Wine & Cheese Village’, waar wijn- en kaashandelaren hun producten presenteren, en de ‘Coffee & Tea Time’, een plek om een rustpauze in te lassen met een warm drankje en een dessert.

Wie meer wil dan enkel gastronomie, kan terecht in de Feel Good Planet (Paleizen 4 en 8). Deze zone is gewijd aan de nieuwigheden op het gebied van mode, wellness en huis- en tuininrichting. Trends en tips voor klassieke en moderne interieurs, ideeën rond sfeerschepping en decoratie vind je in het Mi Casa-gedeelte.

Voor foodies die op zoek zijn naar authenticiteit en gezelligheid, is er dit jaar Piazza Brussels in de Patio. Op deze typische Brusselse markt proef je op en top Brusselse kost. Alleen al om de verkopers op z’n Brussels aan het werk te zien, is deze locatie zéker een ommetje waard. (DB)

Voedingssalon van Brussel, Brussels Expo (Paleizen 4, 5, 8 en Patio). Van zaterdag 6 tot en met zondag 21 oktober 2012, Open van 10u tot 18u
Volwassenen betalen €8, gratis voor kinderen onder de 12 jaar vergezeld van een volwassene

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content