Brussels tramrestaurant rijdt opnieuw uit

© visit.brussels

De gastronomische tram die topgerechten serveert terwijl het Brussel doorkruist rijdt weer rond. Deze editie kun je sightseeing combineren met lekkers uit Letland.

Vorige week gaf de Letse topchef Svetlana Riskova het startschot voor het eerste Riga Dinner van de Brusselse Tram Experience, een culinair evenement in het kader van Brusselicious dat intussen aan zijn vijfde jaargang zit.

Brussels tramrestaurant rijdt opnieuw uit

Dat betekent dat foodies nog tot het einde van de maand tramgewijs hoogstaande gerechten kunnen degusteren tijdens hun ritje door de hoofdstad, deze keer met Letse gerechten op de kaart. Riskova, die bij enkele toprestaurants werkte en in eigen land tot de culinaire top behoort, bedacht het hele menu.

Naast enkele amuses op basis van gerookte bieten of aardpeer, geniet je verder van een voorgerecht met gemarineerde snoekbaarsfilet en kipgerecht met champignons, wortel, venkelpuree en babycourgette. Een Belgische chef zorgt voor twee tussengerechtjes met asperges. Het dessert is opnieuw een specialiteit uit de Letse keuken. Er is ook een vegetarische versie van het menu verkrijgbaar.

Brussels tramrestaurant rijdt opnieuw uit

visit.brussels

Voor een zesgangenmenu voor twee personen, inclusief dranken, betaal je 190 euro (170 euro voor een gedeelde tafel). Reserveren kan via deze link.

De Brusselse Tram Experience vertrekt van tramhalte ‘Poelaert’, elke dag van dinsdag tot vrijdag om 20 uur, op zaterdag om 18.30 en 21.30 uur en op zondag om 12 uur, voor een gastronomische reis van ongeveer 2 uur. (DB)

Brussels tramrestaurant rijdt opnieuw uit
© visit.brussels

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content