Brussels café Walvis opent opnieuw de deuren

Café Walvis aan de Brusselse Dansaertstraat heropent in februari. De zaak wordt eerst opgefrist en krijgt daarna nieuwe uitbaters.

Café Walvis aan de Brusselse Dansaertstraat heropent in februari, vernam brusselnieuws.be. De bekende caféinrichter Frédéric Nicolay, tevens eigenaar van het gebouw, gaat de zaak eerst opfrissen. Verschillende kandidaat-uitbaters hebben zich al aangemeld.

De vernieuwde Walvis heropent in de loop van februari. Dinsdag zijn de nog aanwezige meubels van het café weggehaald. De raamkozijnen zijn al afgebeitst. “We maken gebruik van de sluitingsperiode om het café, dat toch al elf jaar oud is, op te frissen,” zegt zijn binnenhuisarchitect Jean-Sébastien Van Keymeulen. “Zowel de gevel, de ramen, de vloeren en de meubels worden vernieuwd. De Walvis moet opnieuw fris en leuk ogen.”

Frédéric Nicolay is samen met een vennoot eigenaar van het hele appartementsgebouw op de hoek van de Dansaertstraat, de Kleine Ring en de Vlaamsesteenweg. Het café sloot midden december de deuren. Nicolay en zijn vennoot zagen zich genoodzaakt om het café te sluiten en de uitbater de laan uit te sturen, want die betaalde volgens Nicolay sinds juni geen huur meer.

Nicolay opende het café Walvis in 2002. Het succes van het café luidde mee de heropbloei en de verhipping van (het tweede deel van) de Dansaertstraat in.

De vernieuwde Walvis heropent in de loop van februari. Een exacte datum is er nog niet. Nicolay is nog op zoek naar een nieuwe uitbater. Maar dat zou volgens Van Keymeulen geen problemen mogen opleveren, want er zijn al verschillende kandidaten. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content