Ongeveer een jaar geleden ging het bekende café in de Sint-Katelijnestraat in het centrum van Brussel dicht. Na een moeilijke periode is de nieuwe Monk helemaal klaar om menig caféganger opnieuw te ontvangen. Vanaf 17 mei is iedereen welkom.

Een jaar geleden legde het bekende Brusselse café 'Monk' de boeken neer. Dit tot grote verrassing van veel van hun klanten en buurtbewoners. Hoewel het café succesvol was, bleek het financieel in de problemen te zijn geraak en legde een curator zijn hand op het handelsfonds.

Een aantal buurtbewoners waren enorm verbijsterd over de sluiting van het café. Filip Jans, buurtbewoner, legt uit op welke manier hij De Monk heeft proberen ondersteunen. "Als buurtbewoner was ik enorm geschrokken dat het café de deuren sloot. Toen bleek dat Monk de deuren niet snel opnieuw ging openen, heb ik onmiddellijk interesse getoond om het pand the huren. Ondertussen stelden we ook een nieuw team samen, die mee helpen een de heropbouw van Monk", aldus Filip Jansen. "Dit team bestaat uit Sven en Jurgen Campens, eigenaars van het resto Henri, Dirk Leunes, mede-initiatiefnemer van bar/restaurant Hungaria in Leuven en mezelf."

Spaghetti Bolognaise

Ondertussen is de Monk vernieuwd en klaar om de deuren te openen voor het grote publiek. Een eerste belangrijke verandering is dat, in de zaal achter het café, er vanaf nu spaghetti bolognaise kan gegeten worden. Vanaf 20 mei kan iedereen de bolognaisesaus van chef Jurgen Campens komen proeven. De pasta is zelfgemaakt. Voor de dessert wordt de Belgisch kaart getrokken. Voor de zoetebekken is er onder meer rijstpap, chocolademousse en ambachtelijke frisco's.

Fris pintje

Daarnaast werd ook de bierkaart erg bijgeschaafd en werden er vooral bieren toegevoegd aan de bierkaart. Het aantal bieren op het vat wordt uitgebreid tot tien, waaronder diverse trappisten. Faro, een typisch Brussels bier gemaakt op basis van Lambik, wordt misschien wel de ontdekking voor bierliefhebbers. Naast bieren van het vat zullen er ook flessen van 0,75cl verkrijgbaar zijn. Ook het nieuwe bier Delvaux van brouwerij De Kroon zal te bestellen zijn bij Monk.

Opknapbeurt voor de piano

De oude piano, die in het midden van het café, stond heeft een opknapbeurt gekregen. De originele piano uit 1897 is gerestaureerd en is opnieuw in volle glorie te bewonderen. In de toekomst zal deze piano gereserveerd worden om concerten te geven.

Feest!

De vernieuwde versie van de Monk opent de deuren op 17 mei. Het officiële openingsfeest is gepland op zaterdag 1 juni. Vanaf 20 uur zal het feest losbarsten en kan je kennismaken met het nieuwe concept van de Monk. Meer informatie kan je terugvinden op de website van de Monk.

Ongeveer een jaar geleden ging het bekende café in de Sint-Katelijnestraat in het centrum van Brussel dicht. Na een moeilijke periode is de nieuwe Monk helemaal klaar om menig caféganger opnieuw te ontvangen. Vanaf 17 mei is iedereen welkom. Een jaar geleden legde het bekende Brusselse café 'Monk' de boeken neer. Dit tot grote verrassing van veel van hun klanten en buurtbewoners. Hoewel het café succesvol was, bleek het financieel in de problemen te zijn geraak en legde een curator zijn hand op het handelsfonds. Een aantal buurtbewoners waren enorm verbijsterd over de sluiting van het café. Filip Jans, buurtbewoner, legt uit op welke manier hij De Monk heeft proberen ondersteunen. "Als buurtbewoner was ik enorm geschrokken dat het café de deuren sloot. Toen bleek dat Monk de deuren niet snel opnieuw ging openen, heb ik onmiddellijk interesse getoond om het pand the huren. Ondertussen stelden we ook een nieuw team samen, die mee helpen een de heropbouw van Monk", aldus Filip Jansen. "Dit team bestaat uit Sven en Jurgen Campens, eigenaars van het resto Henri, Dirk Leunes, mede-initiatiefnemer van bar/restaurant Hungaria in Leuven en mezelf."Spaghetti Bolognaise Ondertussen is de Monk vernieuwd en klaar om de deuren te openen voor het grote publiek. Een eerste belangrijke verandering is dat, in de zaal achter het café, er vanaf nu spaghetti bolognaise kan gegeten worden. Vanaf 20 mei kan iedereen de bolognaisesaus van chef Jurgen Campens komen proeven. De pasta is zelfgemaakt. Voor de dessert wordt de Belgisch kaart getrokken. Voor de zoetebekken is er onder meer rijstpap, chocolademousse en ambachtelijke frisco's. Fris pintje Daarnaast werd ook de bierkaart erg bijgeschaafd en werden er vooral bieren toegevoegd aan de bierkaart. Het aantal bieren op het vat wordt uitgebreid tot tien, waaronder diverse trappisten. Faro, een typisch Brussels bier gemaakt op basis van Lambik, wordt misschien wel de ontdekking voor bierliefhebbers. Naast bieren van het vat zullen er ook flessen van 0,75cl verkrijgbaar zijn. Ook het nieuwe bier Delvaux van brouwerij De Kroon zal te bestellen zijn bij Monk. Opknapbeurt voor de piano De oude piano, die in het midden van het café, stond heeft een opknapbeurt gekregen. De originele piano uit 1897 is gerestaureerd en is opnieuw in volle glorie te bewonderen. In de toekomst zal deze piano gereserveerd worden om concerten te geven. Feest! De vernieuwde versie van de Monk opent de deuren op 17 mei. Het officiële openingsfeest is gepland op zaterdag 1 juni. Vanaf 20 uur zal het feest losbarsten en kan je kennismaken met het nieuwe concept van de Monk. Meer informatie kan je terugvinden op de website van de Monk.