Brussels Airlines serveert sterrenmenu’s

Brussels Airlines gaat samenwerken met gerenommeerde Belgische sterrenchefs om tijdens haar vluchten gastronomische gerechten met regionale producten te serveren.

Vliegtuigmaatschappij Brussels Airlines gaat vanaf november gastronomische gerechten van Belgische sterrenchefs serveren aan passagiers in business class tijdens hun intercontinentale vluchten. Bedoeling is dat de ‘Belgian Star Chefs’ een volledig menu samenstellen op basis van streekproducten uit hun regio.

Topchef Geert Van Hecke van het Brugse driesterrenrestaurant De Karmeliet mag de spits afbijten. Zijn eerste fijnproeversmenu met typisch West-Vlaamse producten heeft als voorgerecht gerookte paling uit Damme, geserveerd met dragon-yoghurtsaus en venkelpuree. Als hoofdgerecht stelt hij Noordzeegarnalen naar een Brugs recept met curry van zoete aardappelen en gestoomde sluimererwten voor. Ook de bier- en kaaskeuze is 100 procent West-Vlaams: Damme en Brugse Apero Kaas en Brugge Tripel. In december wordt de menu aangepast.

In de lente wordt gefocust op lekkers uit de provincie Luxemburg. ‘We willen de volgende jaren onze Belgische en internationale passagiers laten proeven van het beste dat de alom gewaardeerde Belgische keuken te bieden heeft’, aldus woordvoerster Anne Tricot. De andere menu-opties en aangepaste maaltijden in business class zijn ook nog altijd verkrijgbaar. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content