Brusselicious ingeluid met wereldrecord koksmutswerpen

Op de Brusselse Grote Markt is het gastronomisch evenement Brusselicious 2012 feestelijk ingeluid met een wereldrecord koksmutswerpen. 655 stuks gingen de lucht in.

2012 staat in Brussel volledig in het teken van de gastronomie. Om dit thematische jaar in te luiden verzamelde de Brusselse gastronomische sector zich maandag op de Grote Markt van Brussel. Alle beroepen waren er vertegenwoordigd. Van leveranciers, over ambachtslieden, naar traiteurs tot de grote chefs van de hoofdstad, de grote referenties en de nieuwe garde, allen waren ze aanwezig.

Om kwart voor vier gingen 655 koksmutsen de lucht in. Met dit aantal behaalt Brusselicious een plaatsje in de Guinness World Records. Een mooie start van een heerlijk jaar.

Brussels fijnproeversjaar

Met het Brusselicious 2012 wil het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zichzelf promoten als gastronomische bestemming met een kwaliteitsimago. Er wordt ook een lans gebroken voor duurzame gastronomie en verantwoordelijke consumptie met Brusselse specialiteiten. Zo krijgen de bekende mosselen, grijze garnalen of witloof een eerbetoon en ook de Brusselse sector van culinaire beroepen wordt extra belicht. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content