Meer dan 50 smaakactiviteiten kleuren het Brusselse programma. Rode draad is Water & Vuur, het nieuwe thema van de Week van de Smaak. Vurige cocktails, pikante hapjes in de bib, de scheepskeuken van ontdekkingsreizigers, hete Turkse gerechten, bier en chocolade, themamaaltijden in sociale restaurants, brouwerijbezoeken en wandelingen rond vis of water in de stad, het verhaal van mosselen, friet en mayonaise, de mogelijkheden van bouillon, een degustatiediner 'Smoke & Vapeur',... : Water & Vuur wordt door de Brusselse organisatoren in al zijn betekenissen vorm gegeven.

Anderlecht kiest opnieuw haar Wijk van de Smaak en gooit zich ditmaal in de strijd met hun versie van Waterzooi. In Molenbeek is er Koek de Coeur, een project over de geschiedenis van de croissant en hoe die verschillende culturen dichter bij elkaar brengt.

Brussel staat ook centraal in De Smaakboot, een historisch schip dat iedere dag van de Week van de Smaak uitvaart voor een culinair traject tussen twee ankersteden. Centraal in dit culinaire avontuur staan witloof en streekbieren. Elf topchefs varen mee met de Smaakboot, evenveel ankersteden krijgen het bezoek van de boot.

De vele honderden activiteiten tijdens de Week van de Smaak vinden plaats van 14 tot 24 november. (DB)

Meer dan 50 smaakactiviteiten kleuren het Brusselse programma. Rode draad is Water & Vuur, het nieuwe thema van de Week van de Smaak. Vurige cocktails, pikante hapjes in de bib, de scheepskeuken van ontdekkingsreizigers, hete Turkse gerechten, bier en chocolade, themamaaltijden in sociale restaurants, brouwerijbezoeken en wandelingen rond vis of water in de stad, het verhaal van mosselen, friet en mayonaise, de mogelijkheden van bouillon, een degustatiediner 'Smoke & Vapeur',... : Water & Vuur wordt door de Brusselse organisatoren in al zijn betekenissen vorm gegeven. Anderlecht kiest opnieuw haar Wijk van de Smaak en gooit zich ditmaal in de strijd met hun versie van Waterzooi. In Molenbeek is er Koek de Coeur, een project over de geschiedenis van de croissant en hoe die verschillende culturen dichter bij elkaar brengt. Brussel staat ook centraal in De Smaakboot, een historisch schip dat iedere dag van de Week van de Smaak uitvaart voor een culinair traject tussen twee ankersteden. Centraal in dit culinaire avontuur staan witloof en streekbieren. Elf topchefs varen mee met de Smaakboot, evenveel ankersteden krijgen het bezoek van de boot. De vele honderden activiteiten tijdens de Week van de Smaak vinden plaats van 14 tot 24 november. (DB)