Voor een warenhuis aan de Steenweg op Gent in Brussel is vrijdag de eerste volautomatische frietautomaat geïnstalleerd.

Volgens het bedrijf achter de machine gaat het om een Belgische primeur, zo schrijft La Dernière Heure zaterdag. 'Het apparaat is getest in Indië en Roemenië', verduidelijkt Tuline Bey van BreakTime Solutions, het bedrijf achter de 'friethoek'. 'We hebben een jaar getest om het aan te passen aan het bakken in ossenwit.'

Een portie van 135 gram kost 2,5 euro, saus inbegrepen. De baktijd bedraagt anderhalve minuut. Voor die snelheid is de friteuse permanent ingeschakeld, al kan ze 's nachts wel uitgeschakeld worden. Met de veiligheid is alles in orde, verzekert het bedrijf nog. Of de Belgen voor een snelle hap nu hun toevlucht zullen zoeken tot de automaat moet nog blijken. (BELGA/AB)

Voor een warenhuis aan de Steenweg op Gent in Brussel is vrijdag de eerste volautomatische frietautomaat geïnstalleerd.Volgens het bedrijf achter de machine gaat het om een Belgische primeur, zo schrijft La Dernière Heure zaterdag. 'Het apparaat is getest in Indië en Roemenië', verduidelijkt Tuline Bey van BreakTime Solutions, het bedrijf achter de 'friethoek'. 'We hebben een jaar getest om het aan te passen aan het bakken in ossenwit.'Een portie van 135 gram kost 2,5 euro, saus inbegrepen. De baktijd bedraagt anderhalve minuut. Voor die snelheid is de friteuse permanent ingeschakeld, al kan ze 's nachts wel uitgeschakeld worden. Met de veiligheid is alles in orde, verzekert het bedrijf nog. Of de Belgen voor een snelle hap nu hun toevlucht zullen zoeken tot de automaat moet nog blijken. (BELGA/AB)