De Brugse topchocolatier won het prestigieuze concours met een van zijn bijzondere creaties: de praline 'Yuzu', een witte chocolade-ganache met framboos en karamel van yuzu. Dat meldt Njam! in een persbericht. De International Chocolate Awards is de meest gerenommeerde en prestigieuze wedstrijd ter wereld voor pralines en chocolade.

/
© /

Dominique Persoone, zeg maar de keizer van de Belgische chocolade, geniet faam tot ver buiten de eigen landsgrenzen. Naast leverancier van de huispralines van driesterrenchefs Geert Van Hecke en Gert De Mangeleer, en Peter Goossens, werkt de smakenacrobaat ook nauw samen met Heston Blumenthal, ontwierp hij onder meer The Chocolate Shooter voor een verjaardagsfeestje van de Rolling Stones en een buitengewone praline voor de Red Hot Chili Peppers.

Chocolade snuiven met The Chocolate Shooter., gf
Chocolade snuiven met The Chocolate Shooter. © gf

Onlangs maakte hij als eerste chocolatier ooit een exclusieve collectie op basis van echte kaviaar. Het luxe-product kon meteen op interesse rekenen vanuit Japan, Kuweit en Dubai.

Zaterdag 6 februari, tijdens het Chocoladesalon in de Brusselse Expohallen, gaat Persoone samen met topslager Hendrick Dierendonck de creatieve toer op. Aanwezigen kunnen er onder meer proeven van de chocolade-vleescreaties, én van de bekroonde praline.

Met zijn vernuftige ideeën en creaties doet de man achter 'The Chocolate Line' de cacaowereld constant watertanden.

De Brugse topchocolatier won het prestigieuze concours met een van zijn bijzondere creaties: de praline 'Yuzu', een witte chocolade-ganache met framboos en karamel van yuzu. Dat meldt Njam! in een persbericht. De International Chocolate Awards is de meest gerenommeerde en prestigieuze wedstrijd ter wereld voor pralines en chocolade.Dominique Persoone, zeg maar de keizer van de Belgische chocolade, geniet faam tot ver buiten de eigen landsgrenzen. Naast leverancier van de huispralines van driesterrenchefs Geert Van Hecke en Gert De Mangeleer, en Peter Goossens, werkt de smakenacrobaat ook nauw samen met Heston Blumenthal, ontwierp hij onder meer The Chocolate Shooter voor een verjaardagsfeestje van de Rolling Stones en een buitengewone praline voor de Red Hot Chili Peppers. Onlangs maakte hij als eerste chocolatier ooit een exclusieve collectie op basis van echte kaviaar. Het luxe-product kon meteen op interesse rekenen vanuit Japan, Kuweit en Dubai.Zaterdag 6 februari, tijdens het Chocoladesalon in de Brusselse Expohallen, gaat Persoone samen met topslager Hendrick Dierendonck de creatieve toer op. Aanwezigen kunnen er onder meer proeven van de chocolade-vleescreaties, én van de bekroonde praline.Met zijn vernuftige ideeën en creaties doet de man achter 'The Chocolate Line' de cacaowereld constant watertanden.