Brugge een maand lang hoofdstad van de chocolade

Van 6 november tot 8 december vindt Choc’in Brugge plaats, een evenement dat de stad en zijn bezoekers onderdompelt in de fascinerende wereld van de chocolade.

Naast zijn werelderfgoed staat Brugge ook bekend om zijn heerlijke chocolade. Om dat extra onder de aandacht te brengen zet het event Choc’in Brugge de stad van de zoete zonde op de kaart als culinaire topbestemming, met de nadruk op het zwarte goud.

Een maand lang bieden topchefs een lekker menu met chocolade aan. Wie zo’n menu bestelt, krijgt bovendien een porseleinen bord met een tekening van de Amerikaans-Brugse kunstenaar Brody Neuenschwander. Sommige chefs geven ook workshops waarbij een eigen menu kan samengesteld worden.

Ook andere activiteiten staan in het teken van chocolade. Enkele wellnesscentra verwennen de klanten met een chocoladebehandeling, het chocolademuseum Choco-Story pakt uit met een bloeddrukverlagende chocoladekuur ‘en er zijn chocoladepromenades gepland.

Wie zelf op ontdekkingstocht wil gaan en zijn smaakpapillen wil verwennen, kan terecht in de talrijke boetieks: Brugge telt zo’n 50 chocolatiers, die op artisanale en creatieve manier met chocolade bezig zijn, bovenop de ruim 120 verkooppunten van chocolade en pralines. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content