Brouwland gaat op zoek naar beste hobbybier van België en Nederland

© Thinkstock

Brouwland organiseert voor de vierde keer zijn Biercompetitie. Dit jaar mogen naast Belgische ook Nederlandse hobbybrouwers deelnemen aan de wedstrijd.

De Brouwland Biercompetitie wordt voor deze vierde editie opengetrokken naar onze Noorderburen. Bovendien gaat de wedstrijd niet alleen op zoek naar het beste hobbybier, maar wordt ook het beste studentenbier van de Lage Landen verkozen.

Hoe deelnemen?

Deelnemers moeten minstens 18 jaar zijn en een team van twee tot acht personen vormen. Professionele bierbrouwers worden uitgesloten van de competitie.

Wie zich heeft ingeschreven, wordt uitgenodigd op een cursus bierbrouwen waar deelnemers de kneepjes van het vak leren kennen om zelf aan de slag te kunnen met hun eigen bier.

Op 17 april moet het bier gebotteld ingeleverd worden bij een lokaal Brouwland-punt, waarna het door zythologen aan een smaaktest wordt onderworpen.

Uit elke categorie (studentenbier en hobbybier) worden vijf bieren gekozen. Deze tien teams worden uitgenodigd op de grote finale op 18 mei. Daar worden de bieren nog eens onderworpen aan een smaaktest door een andere professionele jury.

Hoofdprijs

De winnaars van elke categorie mogen de hoofdprijs mee naar huis nemen: 500 liter van hun eigen bier gebrouwen door een ambachtelijke brouwerij.

Vorig jaar ging de titel van Beste Hobbybrouwer van België naar de Hippe Hoppers uit Brugge. Hun bier, de blonde tripel Bryggja, werd intussen met succes gecommercialiseerd.

Inschrijven kan op mijnbier.be. (KvdA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content