Brouwers willen duurder bier op café

© Thinkstock

Bier op café moet een flink pak duurder worden. Dat zegt Theo Vervloet, voorzitter van de Belgische Brouwerijen.

Bier op café moet een flink pak duurder worden. Dat zegt Theo Vervloet, voorzitter van de Belgische Brouwerijen, in De Standaard en Het Nieuwsblad.

“Nergens is pils op café zo goedkoop als hier”, klinkt het. “Heb jij ooit al gelezen dat de cola drie procent duurder wordt? Of de doperwtjes? Nee. Maar als de brouwers hun prijs verhogen, dan is het kot te klein. Terwijl het bier nergens zo goedkoop is als hier”, aldus Vervloet.

“Op vakantie betalen Vlamingen zonder morren een euro meer voor hun glas bier. Maar als ze thuiskomen, zeuren ze weer omdat de prijs met 20 cent stijgt.” Die verontwaardiging is volgens Vervloet onredelijk. “Bier is een edele, verfijnde drank die in ons land met veel geduld en zeer veel stielkennis gebrouwen wordt.” Hij vindt 2,5 euro voor een pils een redelijke prijs.

Danny Van Assche, secretaris-generaal van Horeca Vlaanderen, is het niet eens met de uitleg van Vervloet. “De voorzitter van de Belgische Brouwerijen heeft goed spreken. Hij vergeet dat slechts een op de vier cafébazen de prijsverhoging van een pintje durft door te rekenen. De anderen zijn bang nóg meer klanten te verliezen”, zo reageert hij. (Belga/RDM)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content