Brouwers diversifiëren in foie gras

De holding Gourmet Food koopt de Waalse producent van foie gras Upignac.

Gourmet Food, een pas opgerichte holding van verschillende Belgische families achter de bierreus AB InBev, koopt de Waalse producent van foie gras Upignac. Oprichter Michel Petit is topman af, maar blijft aan boord als bestuurder en aandeelhouder. Dat schrijft De Tijd donderdag.

De verse middelen die Gourmet Food aanbrengt, moeten de groei van het Waalse bedrijf financieren, zowel in Vlaanderen als in het buitenland. Upignac heeft al 20 winkels en 5 restaurants in België. Met een jaarproductie van 30.000 kilogram foie gras is Upignac uitgegroeid tot de belangrijkste speler op de Belgische markt.

De ganzenlever wordt sinds 1984 gemaakt in een historische hoeve in het gehucht Upigny, niet ver van Namen. La Ferme d’Upigny heeft een eigen fijnkostboetiek en sinds 2000 ook een restaurant, waardoor de plek zowat het mekka voor de liefhebbers van de delicatesse is geworden. Jaarlijks zakken 10.000 mensen af naar de hoeve.

Gourmet Food zit voor 75 procent in handen van Adrien Invest, een vehikel dat verschillende InBev-families groepeert. Upignac is niet het enige bekende Belgische voedingsbedrijf waarbij geschoven wordt in het kapitaal. Bij de chocolatier Galler verkocht het management zijn participatie aan Jean Galler en de koninklijke familie van Qatar. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content