Brouwerij uit Oostvleteren wint acht gouden medailles

© iStock

De Struise Brouwers uit Oostvleteren won zondag acht gouden medailles tijdens de RateBeer Awards. Hun Cuvée Delphine werd uitgeroepen tot ‘beste bier van België’.

RateBeer, één van ’s werelds belangrijkste bierwebsites, organiseerde zondag de 15de RateBeer Best Awards. De prijsuitreiking werd bijgewoond door tientallen brouwers uit Noord-Amerika, Europa, Zuid-Amerika en Azië.

De prijs voor “beste brouwer ter wereld 2016” ging naar Hill Farmstead Brewery (Vermont, VS). De Struise Brouwers uit Oostvleteren keerden met acht gouden medailles huiswaarts. Vijf van hun bieren staan in de top 100 van de beste bieren ter wereld en hun Cuvée Delphine werd uitgeroepen tot “beste bier van België”.

De brouwerij uit de Westhoek werd tevens eerste in de categorie “beste brouwerij van België” en verwierf, net zoals brouwerijen 3 Fonteinen uit Beersel en Cantillon uit Brussel, een plaats in de top 100 van de beste brouwers ter wereld van 2016. De Belgische bierstekerij Bokkereyder werd uitgeroepen tot “beste nieuwkomer ter wereld”.

RateBeer-voorzitter Joe Tucker reikte ook een gouden medaille uit aan Kurt Panneels, uitbater van In de Verzekering tegen de Grote Dorst in Eizeringen. De herberg viert dit jaar zijn 175-jarig bestaan en werd voor het derde opeenvolgende jaar uitgeroepen tot “beste café van België”. Het Vlaams-Brabantse café voert tevens de lijst aan van de beste cafés ter wereld.

De RateBeer Awards worden sinds 2002 jaarlijks uitgereikt. Ze geven de prestaties weer van voorbije 12 maanden van de beste actoren in de bierwereld. De quoteringen worden gegeven door een wereldwijd netwerk van bierliefhebbers. De RateBeer-databank telt inmiddels miljoenen recensies over meer dan 470.000 bieren van ruim 26.000 brouwerijen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content