Brouwerij Timmermans wint prijs voor de beste Oude Geuze ter wereld

© GF

Brouwerij Timmermans heeft de World Beer Award 2015 in ontvangst genomen. Die prijs kreeg de oudste nog actieve lambiekbrouwerij voor de beste oude geuze ter wereld.

“Oude Gueuze” heet het bier waarmee Timmermans laureaat werd in de categorie world’s best sour beer. Het werd gebrouwen in 2012 en dit jaar gebotteld. Het alcoholpercentage is 5,5 en per seizoen wordt er 700 hectoliter van gebrouwen. Het is een mengsel van jonge en oude lambiek uit vaten dat verder rijpt in flessen.

De World Beer Awards is een jaarlijkse internationale biercompetitie in verschillende categorieën. De jurering gebeurt in Azië, Europa en Amerika, waarna de beste bieren het in een finale tegen elkaar opnemen. “De jury apprecieerde vooral het kruidige, funky en fruitige karakter. Deze geuze onderscheidt zich door de citruszurigheid”, zei Adrian Tierny-Jones van het organiserende comité uit het Britse Norwich.

Het was meesterbrouwer Willem Van Herreweghen die de award in ontvangst mocht nemen. “Het geheim van de geuze schuilt in de micro-organismen uit het Pajottenland en de Zennevallei. Dit is het enige bier ter wereld dat lichter weegt dan water.”

Volgens Anthony Martin, CEO van John Martin waartoe de brouwerij sinds 1993 behoort, is de onderscheiding het resultaat van de vernieuwing die drie jaar geleden werd ingezet bij Timmermans. Eikenhouten vaten werden ingevoerd uit Portugal. Zijn nieuwe brouwerij in Brugge schenkt op 18 november het eerste brouwsel van de herboren Bourgogne des Flandres. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content