Brouwerij Halve Maan haalt 300.000 euro op voor bierpijplijn

© /

Vanaf komende zomer vloeit er Brugse Zot onder het Brugse stadscentrum. De drie kilometer lange bierpijplijn wordt meer gefinancierd via een succesvolle crowdfundingcampagne.

De Brugse stadsbrouwerij De Halve Maan heeft in totaal 300.000 euro opgehaald met crowdfunding. Dat geld wordt geïnvesteerd in de nieuwe bierpijplijn die inmiddels al in aanleg is.

“Nooit eerder werd in België een hoger bedrag bij het publiek opgehaald via dergelijke crowdfunding”, meldt topman Xavier Vanneste donderdag. Eenentwintig investeerders genieten voortaan levenslang een flesje Brugse Zot per dag.

De Halve Maan, vooral bekend van het stadsbier Brugse Zot, legt op dit moment een pijpleiding aan van de brouwerij in het centrum, via ’t Zand tot aan de bottelarij naast de Brugse ring. Om de leiding van ruim 3 kilometer te financieren, besliste de brouwerij vorig jaar een oproep te doen naar het grote publiek.

Er werden drie pakketten aangeboden: een bronzen pakket van 220 euro, een zilveren voor een bedrag van 800 euro en een gouden lidkaart voor een bedrag van 7.500 euro.

De 21 mensen die opteerden voor het laatste pakket krijgt levenslang een Brugse Zot per dag. De 104 gegadigden van het zilveren pakket krijgen per jaar een bak Brugse Zot, de 394 personen die opteerden voor het bronzen pakket krijgen een jaarlijks verjaardagsgeschenk.

De oproep werd eind 2015 afgesloten. “Er is dankzij deze crowdfunding een ‘community’ ontstaan van mensen die voor de rest van hun leven Brugse Zot-ambassadeurs geworden zijn”, aldus Xavier Vanneste.

De aanleg is volop bezig en vanaf de zomer van 2016 zou er bier onder het Brugse stadscentrum moeten vloeien. De investering is volgens de brouwerij nodig om te blijven groeien. Brugse Zot kende een omzetgroei van 30 procent wereldwijd en is nu al in 30 landen verkrijgbaar. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content