Brouwerij De Koninck lanceert nieuw speciaalbier ‘Wild Jo’

© gf

Een licht zoete aanzet met bittere afdronk en een licht zurige toets, zo omschrijft brouwerij De Koninck haar nieuw speciaalbier ‘Wild Jo’.

Met een blauwe, wilde stadsduif met ooglapje en tattoos als icoon werd in de Antwerpse stadsbrouwerij het speciaalbier ‘Wild Jo’ voorgesteld. De naam van het bier verwijst naar de wilde gistsoort die werd gebruikt en een belangrijk persoon voor de brouwerij.

Volgens de brouwerij behoort het goudblonde, licht troebele bier tot de categorie van de ‘wilde bieren’. Het brouwproces omvat naast dryhopping namelijk een hergisting met de gistsoort Brettanomyces. “Die gist is niet zo goed onder controle te krijgen, maar hij kan ook de moeilijke suikers nog omzetten”, zegt brouwmeester Dennis De Potter. “Dat gaat voor specifieke aroma’s zorgen. Het is nu nog een jong product. De smaak zal over een maand anders zijn en over zes maanden opnieuw.” Er is sprake van “aardse en florale aroma’s, met een intens hoparoma door twee Europese hopsoorten”.

De ‘Jo’ verwijst naar Joseph Van den Bogaert, de man die na de Eerste Wereldoorlog brouwerij De Koninck zuurstof heeft gegeven en als ‘Mijnheer Jo’ werd aangesproken, klinkt het nog.

Het broertje voor het ‘Bolleke’ De Koninck wordt in eerste instantie in enkele honderden hectoliters gebrouwen en zal deze week in de horeca en drankenhandels te vinden zijn. Als het bier aanslaat, zal er worden bijgebrouwen. Er wordt ook aan een aantal testbieren gewerkt, die in de komende maanden worden verwacht. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content