Brouwerij brengt Slurfke op de markt

© VRT / Thuis

Fans van ‘onzen Eddy’ kunnen blij zijn, want eindelijk kunnen ze het bier van hun favoriete Thuis-personage echt proeven. Brouwerij Van Honsebrouck uit Ingelmunster heeft zijn oud familierecept namelijk echt gebrouwen.

Rabiate volgers van Thuis zullen al vertrouwd zijn met het Slurfke. Drie jaar geleden sloeg Eddy Van Noteghem, gespeeld door Daan Hugaert, met zijn kaartvrienden de handen in elkaar om samen een eigen bier te brouwen, op basis van een oud familierecept. Het bier kreeg de naam Slurfke en veroverde meteen de togen van Zus&Zo en Frens als streekproduct.

Droom wordt werkelijkheid

Fans polsten regelmatig bij de ploeg van de televisiereeks of ook zij konden proeven van Eddy’s vermaarde bier. Brouwerij Van Honsebrouck en Thuis kennen elkaar al langer als partners en sloegen de handen in elkaar om die wens waar te maken, op basis van het originele recept uit de fictiereeks.

Bruin bier

“Het Slurfke is een artisanaal donkerbruin bier en laat zich omschrijven als een smaakvolle “dubbel” van 8,5 procent alcoholvolume, met een aangename carameltoets en een volle schuimkraag. De bierliefhebbers zullen hierbij ook het aroma van banaan en vanille weten te appreciëren”, aldus Frédéric Boulez, verkoopsleider.

Brouwvolumes zijn op dit moment nog niet beschikbaar maar in Ingelmunster hopen ze op een mooi resultaat, gezien de populariteit van de serie. “Dit is geen eendagsvlieg. Het wordt gebrouwen om als een volwaardig bier permanent in ons gamma op te nemen”, besluit Boulez. Het Slurfke zal verkocht worden in de filialen van Prik&Tik en Delhaize.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content