Dit speciale bier is verkrijgbaar in een beperkte oplage van maar 12.000 flessen.

Naar aanleiding van het dertigjarig bestaan van Brouwerij Achouffe ging het bedrijf op zoek naar iets speciaals. Hiervoor trokken ze naar de Bordeaux-streek in Frankrijk om zich te laten inspireren door de wijn in dit gebied. Er was vooral interesse in de dessertwijn, de Sauternes. Al snel werd het idee opgevat om een samenwerking op touw te zetten, waardoor het bier zich ging vermengen met deze wijn. De Brouwerij bestelde most van de druiven van 2 hectare wijndruiven. Deze most, het versgeperste sap van de druiven, werd afgeleverd in de brouwerij van Achouffe in de Ardennen.

Daar werd het bier La Chouffe vervolgens vermengd met de most van de druiven uit de Bordeaux. De volgende stap was de gisting, om vervolgens een uitstekend bier te serveren. Een unieke mengeling tussen bier van bij ons en most, of vers druivensap, uit Frankrijk. Het drankje 'Chateau d'Ychouffe' kan zowel gedronken worden als een aperitief of bij het dessert. Het werd uitgebracht in een genummerde en beperkte oplage van 12.000 flessen van 75 cl.

Dit speciale bier 'Chateau d'Ychouffe' is verkrijgbaar in de winkel van Brasserie D'Achouffe en bij Brouwerij Duvel-Moortgat, maar ook via de webshop van Duvel. Het bier kost 9,95 euro per fles. (LVR)

Dit speciale bier is verkrijgbaar in een beperkte oplage van maar 12.000 flessen. Naar aanleiding van het dertigjarig bestaan van Brouwerij Achouffe ging het bedrijf op zoek naar iets speciaals. Hiervoor trokken ze naar de Bordeaux-streek in Frankrijk om zich te laten inspireren door de wijn in dit gebied. Er was vooral interesse in de dessertwijn, de Sauternes. Al snel werd het idee opgevat om een samenwerking op touw te zetten, waardoor het bier zich ging vermengen met deze wijn. De Brouwerij bestelde most van de druiven van 2 hectare wijndruiven. Deze most, het versgeperste sap van de druiven, werd afgeleverd in de brouwerij van Achouffe in de Ardennen. Daar werd het bier La Chouffe vervolgens vermengd met de most van de druiven uit de Bordeaux. De volgende stap was de gisting, om vervolgens een uitstekend bier te serveren. Een unieke mengeling tussen bier van bij ons en most, of vers druivensap, uit Frankrijk. Het drankje 'Chateau d'Ychouffe' kan zowel gedronken worden als een aperitief of bij het dessert. Het werd uitgebracht in een genummerde en beperkte oplage van 12.000 flessen van 75 cl. Dit speciale bier 'Chateau d'Ychouffe' is verkrijgbaar in de winkel van Brasserie D'Achouffe en bij Brouwerij Duvel-Moortgat, maar ook via de webshop van Duvel. Het bier kost 9,95 euro per fles. (LVR)