Broodje Brussel getest: stoempdog en Zenne Pistolet Cantillon

Zenne Pistolet Cantillon © CWF&PH

De Brusselse mitraillette krijgt concurrentie van snacks die inzetten op lokale ingrediënten en ambachtelijkheid.

STOEMPDOG

WAT: Een broodje met stoemp en een artisanale worst. Be My Stoemp biedt acht varianten (van 8 tot 9,90 euro) aan, van pastinaak en bloemkool tot selder en dragon. Elke Stoempdog krijgt een aangepaste worst en afwerking, met onder meer gefrituurde ui, appel, gember en limoen.

WAAR: De Sint-Gorikshallen, waar ooit slagerskramen en groentestalletjes stonden. Bedenker Cédric Gérard baat er ook het Café des Halles uit.

GEPROEFD: “Le Tout” met wortelstoemp, zuiders gekruide worst, pesto, tomaat, arugola en parmesan. Een smakelijke, maar stevige hap – haast een volledige maaltijd. Ideaal als snel en verantwoord krachtvoer bij het shoppen of uitgaan. Een krijtbord toont de (vooral Brusselse) producenten en leveranciers.

facebook.com/bemystoemp

Broodje Brussel getest: stoempdog en Zenne Pistolet Cantillon
© CWF&PH

ZENNE PISTOLET CANTILLON

WAT: Een pistolet (7,50 euro inclusief bierdegustatie) met zoete zwarte pens, licht gerookte droge worst en kool die gekookt werd in geuzebier van brouwerij Cantillon. De snack werd bedacht door chef Dirk Myny, op basis van zijn al even Brusselse gerecht Zenne Pot in restaurant Les Brigittines.

WAAR: Bij Pistolet Original, een hip en jong delicatesseconcept rond belegde pistolets en typisch Belgische producten en recepten. Er zijn vestigingen vlak bij de Grote Zavel en het Schumanplein.

GEPROEFD: Een klein maar fijn hapje dat zowel in textuur en smaak aangename contrasten oplevert. Ook de zachte zwarte pens is een revelatie. Enig minpunt: de weekenddrukte in het anders best knusse filiaal bij de Zavel. (WD)

pistolet-original.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content