Tregothnan, een theeboerderij in Cornwall, legt in een interview met de Telegraph uit dat ze er wel bij varen dat er internationale aandacht is voor Groot-Brittannië na de hele Brexit hetze. Het bedrijf verkocht dit jaar 30 procent meer thee, en dan vooral in landen zoals China en Amerika.

Behoorlijk opvallend, als je weet dat China bekend staat om haar theeproductie en de theeplantjes in Cornwall oorspronkelijk ook uit China komen. In principe betalen de Chinezen dus veel geld voor een product dat ze eigenlijk gewoon in hun eigen tuin hebben staan.

100% made in Britain?

Etnobotanist James Wong merkt op Facebook bovendien op dat de meeste thee die Tregothnan verkoopt een mix is van Chinese thee en Britse thee. Die 100% made in Britain klopt dus in de meeste gevallen zelfs niet.

En toch gaan de verkoopcijfers de hoogte in. Ze krijgen zelfs mailtjes van overzee met 'Rule Britannia' en dergelijke boodschappen. 'Dit zou wel eens het begin van Brits theetoerisme kunnen zijn', aldus de manager van het bedrijf in Cornwall. (LP)

Als we deze video bekijken, waar de thee met scones geserveerd wordt en het theedomein wordt voorgesteld, kunnen we wel snappen waarom Chinezen en Amerikanen zich aangetrokken voelen tot de Britse thee.

Tregothnan, een theeboerderij in Cornwall, legt in een interview met de Telegraph uit dat ze er wel bij varen dat er internationale aandacht is voor Groot-Brittannië na de hele Brexit hetze. Het bedrijf verkocht dit jaar 30 procent meer thee, en dan vooral in landen zoals China en Amerika. Behoorlijk opvallend, als je weet dat China bekend staat om haar theeproductie en de theeplantjes in Cornwall oorspronkelijk ook uit China komen. In principe betalen de Chinezen dus veel geld voor een product dat ze eigenlijk gewoon in hun eigen tuin hebben staan. 100% made in Britain? Etnobotanist James Wong merkt op Facebook bovendien op dat de meeste thee die Tregothnan verkoopt een mix is van Chinese thee en Britse thee. Die 100% made in Britain klopt dus in de meeste gevallen zelfs niet. En toch gaan de verkoopcijfers de hoogte in. Ze krijgen zelfs mailtjes van overzee met 'Rule Britannia' en dergelijke boodschappen. 'Dit zou wel eens het begin van Brits theetoerisme kunnen zijn', aldus de manager van het bedrijf in Cornwall. (LP)Als we deze video bekijken, waar de thee met scones geserveerd wordt en het theedomein wordt voorgesteld, kunnen we wel snappen waarom Chinezen en Amerikanen zich aangetrokken voelen tot de Britse thee.