Bijzondere locaties verdienen een bijzondere renovatie. Een jaar nadat de concertzaal (Henri Le Boeufzaal) in het kunstencentrum Bozar werd gerenoveerd, werd nu ook het café in de voormalige bookshop helemaal onder handen genomen.

Het vernieuwde Bozar café - voordien een ruimte voor de Bozar bookshop en de live broadcasting studio van Klara - kreeg de naam 'Victor', een ode aan de Belgische art-deco architect Victor Horta die het gebouw in 1928 ontwierp. Het ontwerp van de renovatie is van de hand van het internationaal gerenommeerde Gentse architectenbureau Robbrecht en Daem. Ze wilden een wereld creeëren in de bescheidenheid van een café, een soort van microcosmos of universum. En de bezoeker een beleving meegeven.

Een terugkomend aspect in het interieur (zonder franjes) zijn de 'circels' - zoals de vorm van de lusters en spiegels - die 'een soort planetarium met zonsondergangen en zonsopgangen genereren'.

Frederik Vercruysse
© Frederik Vercruysse

De materialenkeuze en interieurelementen herinneren aan de historische context van het gebouw van Horta, zoals de donkergroene granito en de donkergroene lederen zitbanken. Blikvangers zijn de kunstige gordijnen van Valérie Mannaerts (telkens met een ander ontwerp) die het café in verschillende ruimtes opsplitsen. (DB)

Frederik Vercruysse
© Frederik Vercruysse
Frederik Vercruysse
© Frederik Vercruysse

'Victor' is elke dag open van 10 uur tot middernacht. Je kan er ontbijten, gezond lunchen of een bescheiden maaltijd bestellen. Op de kaart staan zowel snacks als Brusselse klassiekers, gezonde boterhammen en glutenvrije desserts. Je kan er ook gewoon lezen met een koffie aan de leestafel of iets gaan drinken na een voorstelling in Bozar.

Frederik Vercruysse
© Frederik Vercruysse
Bijzondere locaties verdienen een bijzondere renovatie. Een jaar nadat de concertzaal (Henri Le Boeufzaal) in het kunstencentrum Bozar werd gerenoveerd, werd nu ook het café in de voormalige bookshop helemaal onder handen genomen. Het vernieuwde Bozar café - voordien een ruimte voor de Bozar bookshop en de live broadcasting studio van Klara - kreeg de naam 'Victor', een ode aan de Belgische art-deco architect Victor Horta die het gebouw in 1928 ontwierp. Het ontwerp van de renovatie is van de hand van het internationaal gerenommeerde Gentse architectenbureau Robbrecht en Daem. Ze wilden een wereld creeëren in de bescheidenheid van een café, een soort van microcosmos of universum. En de bezoeker een beleving meegeven.Een terugkomend aspect in het interieur (zonder franjes) zijn de 'circels' - zoals de vorm van de lusters en spiegels - die 'een soort planetarium met zonsondergangen en zonsopgangen genereren'. De materialenkeuze en interieurelementen herinneren aan de historische context van het gebouw van Horta, zoals de donkergroene granito en de donkergroene lederen zitbanken. Blikvangers zijn de kunstige gordijnen van Valérie Mannaerts (telkens met een ander ontwerp) die het café in verschillende ruimtes opsplitsen. (DB)