Bordeaux, stijlvol digitaal. Een ontdekkingsreis op afstand

© Capture d'écran

De wereld van de vernuftige Apps, sociale media, internet en kleurrijke blogs houdt ook Bordeaux in de ban. Leuk voor de wijnliefhebber die zo van op een afstand een trip naar zijn favoriete wijnstreek kan ondernemen en tegelijk allerhande informatie over zijn favoriete Bordeauxwijn kan opvragen. Bordeaux in een digitaal jasje.

App Smart Bordeaux Om de wijnliefhebber en wijnproducent van Bordelese wijnen dichter bij elkaar te brengen, heeft le Conseil Interprofessionel du vin de Bordeaux (CIVB) de App Smart Bordeaux gelanceerd. Een gratis dienst die de wijnliefhebber moet helpen met adviezen, commentaar en ideeën om de juiste Bordeauxwijn te vinden voor elke gelegenheid.

De applicatie zelf is een enorme databank waarin ongeveer 9.000 wijnboeren en -producenten alle relevante informatie over hun Bordeauxwijn kunnen invoegen van domein tot proefcommentaar. Om al die handige weetjes te lezen, volstaat het om met je smartphone, waar je ook bent, op restaurant of in de supermarkt, het label, de streepjes- of QR-code te scannen. Je ontdekt zo in een handomdraai de naam van het domein waar je wijn wordt geproduceerd, de eigenaar, de bodemkenmerken, de gebruikte druivenrassen, eventuele toegekende prijzen, proefcommentaar, foto’s, video’s en dergelijke meer.

App Bordeaux Wine Trip

Wie geïnteresseerd is in de omgeving van Bordeaux en graag wat meer sfeer wil opsnuiven kan een beroep doen op de App Bordeaux Wine Trip. Aan de hand van de applicatie wandel je op afstand en digitaal door je favoriete Bordelese wijnregio. Plan je een reisje naar de Bordeauxstreek dan kan de applicatie je helpen om informatie over slaapgelegenheden op te vragen en de dichtstbijzijnde wijnkastelen of degustatiemogelijkheden te vinden. Ook allerhande lokale activiteiten licht de App toe.

Website, Facebook en Twitter

Ben je nog niet helemaal toegetreden tot de wereld van de Apps dan kan je ook heel wat informatie vinden op de relevante websites. De beide Apps – Smart Bordeaux en Bordeaux Wine Trip – zijn bijvoorbeeld helemaal vertaald in websiteformaat. Handig en zeer toegankelijk. Voor meer informatie over het wijntoerisme, nieuwtjes en achtergrondinformatie is er de algemene fris ogende website. Je vindt er ook een leuke blog terug met tips allerhande.

De fans van sociale media kunnen verder terecht op de Facebookpagina en Twitteraccount.

Veel plezier in digitaal Bordeauxland.

Muriel Lefevre / Ingrid Moriau

Voor weetjes, nieuwigheden en achtergrondinformatie over de Bordeauxstreek en -wijnen: www.bordeaux.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content