Van 15 tot 18 augustus vindt opnieuw het Bollekesfeest plaats. Het Antwerpse culinair festival wordt dit jaar georganiseerd zonder zijn traditionele partner 'Antwerpen Proeft' dat verschoven werd naar begin mei en zijn tenten opsloeg aan de Waagnatie op het Eilandje.

Het vernieuwde Bollekesfeest, genoemd naar het bekende Antwerpse bier, verhuist naar zeven verschillende locaties in de binnenstad: Groenplaats, Grote Markt, Suikerrui/Kaasrui, Steenplein, Ernest Van Dijckkaai en Sint-Andries. Het startschot op de 'Antwerpse' Moederdag - donderdag 15 augustus - wordt gegeven om 14 uur op de Groenplaats.

Naast allerlei activiteiten biedt deze vierdaagse ook het beste wat de Scheldestad te bieden heeft. Op de Grote Markt en Suikerrui kun je vanaf vrijdag terecht voor een streekproductenmarkt. Het Steenplein aan de Schelde krijgt een vintage terras met retro stoelen, zetels en tafels, geïnstalleerd door Brouwerij De Koninck, in samenwerking met de 2dehands.be. De caravan, die vorig jaar op het Antwerpse Zuid stond, houdt ook halt aan Het Steen en zorgt er voor live muziek. Overal worden - uiteraard - De Koninck-bollekes getapt. Aan gezelligheid geen gebrek. (DB)

Van 15 tot 18 augustus vindt opnieuw het Bollekesfeest plaats. Het Antwerpse culinair festival wordt dit jaar georganiseerd zonder zijn traditionele partner 'Antwerpen Proeft' dat verschoven werd naar begin mei en zijn tenten opsloeg aan de Waagnatie op het Eilandje.Het vernieuwde Bollekesfeest, genoemd naar het bekende Antwerpse bier, verhuist naar zeven verschillende locaties in de binnenstad: Groenplaats, Grote Markt, Suikerrui/Kaasrui, Steenplein, Ernest Van Dijckkaai en Sint-Andries. Het startschot op de 'Antwerpse' Moederdag - donderdag 15 augustus - wordt gegeven om 14 uur op de Groenplaats. Naast allerlei activiteiten biedt deze vierdaagse ook het beste wat de Scheldestad te bieden heeft. Op de Grote Markt en Suikerrui kun je vanaf vrijdag terecht voor een streekproductenmarkt. Het Steenplein aan de Schelde krijgt een vintage terras met retro stoelen, zetels en tafels, geïnstalleerd door Brouwerij De Koninck, in samenwerking met de 2dehands.be. De caravan, die vorig jaar op het Antwerpse Zuid stond, houdt ook halt aan Het Steen en zorgt er voor live muziek. Overal worden - uiteraard - De Koninck-bollekes getapt. Aan gezelligheid geen gebrek. (DB)