Boete van 32.500 euro voor tweesterrenchef Luc Bellings

De correctionele rechtbank in Hasselt heeft topchef Luc Bellings en zijn vrouw veroordeeld tot een geldboete van 2.500 euro met uitstel, voor verhindering van de sociale inspectie en zwartwerk.

De correctionele rechtbank in Hasselt heeft de Hasseltse topchef Luc Bellings veroordeeld tot een geldboete van 2.500 euro met uitstel, omdat hij een controle van de sociale inspectie in zijn zaak verhinderde. Zijn echtgenote werd tot een boete van 30.000 euro met uitstel veroordeeld, omdat er in hun sterrenrestaurant “Aan Tafel” twee illegalen de vaat deden.

Bellings kreeg op 9 oktober 2010 rond 21 uur twee vrouwelijke controleurs over de vloer. De topchef was niet opgezet met het bezoek en dat liet hij ook duidelijk horen. Hij schoffeerde de twee vrouwen en vergeleek hen met de SS. Hij weigerde zijn identiteitskaart en andere documenten af te geven, en dat droeg hij zijn personeel ook op. De twee vrouwen moesten op een stoel plaatsnemen en wachten tot 23 uur.

Ter verdediging voerde Bellings aan dat het runnen van een sterrenrestaurant vergeleken kan worden met topsport, waarmee heel wat stress gepaard gaat.

De rechter ging niet mee in die verklaring van de topchef. “De rechtbank twijfelt niet aan de culinaire kennis van de beklaagde, maar op zijn website staat vermeld dat hij zijn klanten met liefde en toewijding verzorgt, en dat houdt in dat hij zijn klanten respect betoont. Het is betreurenswaardig dat de beklaagde er niet in slaagt hetzelfde respect op te brengen voor de controleurs van de sociale inspectie”, zo staat in het vonnis. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content