Duurzame voedselproductie is een heet hangijzer, of het nu ons alledaags voedsel betreft of dat van gemeenschappen zonder veel eigen natuurlijke bronnen en infrastructuur. Met dat idee in het achterhoofd werd Farm from a Box, een boerderij in een container, ontworpen.

Net als een Zwitsers zakmes kan je de container 'uitvouwen' zodat je een basis krijgt om aan landbouw te beginnen doen. De Farm from a Box is uitgerust met zonnepanelen, oplaadpunten voor elektrische toestellen, een waterzuiveringsstation, sensoren die het weer monitoren en een irrigatiesysteem voor het omliggende land. Ook een serre voor zaadlingen, basisuitrusting en een Wifi-station zijn aanwezig.

Met deze Farm from a Box zou een duurzame voedselproductie ook mogelijk worden in gemeenschappen die niet veel middelen hebben: de kost is beperkt en er kan meteen begonnen worden met het werk. Bovendien zou de hoogtechnologische boerderijcontainer ook de technologische kloof kunnen helpen overbruggen. De bedenkers ervan maken zich sterk dat het systeem op die manier hele samenlevingen kan helpen zichzelf van binnenuit te versterken.

Farm from a Box wordt ook voorgesteld als ideaal voor restauranthouders die zelf hun groenten, fruit en kruiden willen telen. (EK)

Duurzame voedselproductie is een heet hangijzer, of het nu ons alledaags voedsel betreft of dat van gemeenschappen zonder veel eigen natuurlijke bronnen en infrastructuur. Met dat idee in het achterhoofd werd Farm from a Box, een boerderij in een container, ontworpen.Net als een Zwitsers zakmes kan je de container 'uitvouwen' zodat je een basis krijgt om aan landbouw te beginnen doen. De Farm from a Box is uitgerust met zonnepanelen, oplaadpunten voor elektrische toestellen, een waterzuiveringsstation, sensoren die het weer monitoren en een irrigatiesysteem voor het omliggende land. Ook een serre voor zaadlingen, basisuitrusting en een Wifi-station zijn aanwezig.Met deze Farm from a Box zou een duurzame voedselproductie ook mogelijk worden in gemeenschappen die niet veel middelen hebben: de kost is beperkt en er kan meteen begonnen worden met het werk. Bovendien zou de hoogtechnologische boerderijcontainer ook de technologische kloof kunnen helpen overbruggen. De bedenkers ervan maken zich sterk dat het systeem op die manier hele samenlevingen kan helpen zichzelf van binnenuit te versterken. Farm from a Box wordt ook voorgesteld als ideaal voor restauranthouders die zelf hun groenten, fruit en kruiden willen telen. (EK)