Black Smoke: nieuw restaurant op het dak van de Antwerpse stadsbrouwerij De Koninck

© /

De vernieuwde stadsbrouwerij De Koninck krijgt er in november een nieuwe eetplek bij: barbecuerestaurant Black Smoke, ondergebracht in de centrale toren van de brouwerij.

Na een kaaswinkel, bakkerij, chocolatier, uitgeverij, slagerij en restaurant, krijgt de Antwerpse stadsbrouwerij De Koninck vanaf 4 november ook een barbecuerestaurant slash bar, onder de noemer Black Smoke. De nieuwe eetplek wordt ondergebracht in de centrale toren van de brouwerij.

Initiatiefnemers zijn Kasper Stuart, de man achter de zomerbar Smokey Jo’s Garage, én barbecue-kampioen Jord Althuizen. Zij haalden hun inspiratie tijdens een roadtrip in de Verenigde Staten. ‘We nemen de Amerikaanse BBQ-methodes over, maar gieten er een Europees sausje over’, zegt Kasper in een persbericht.

De bar op de eerste verdieping biedt plaats voor 100 mensen. Op de derde verdieping is er het restaurant, met een open keuken, een chef’s table voor achttien personen en plaats voor 100 andere gasten.

De menukaart vermeldt schone lappen vlees die volgens de regels van de kunst gegrild, gerookt of (heel) traag gegaard worden volgens traditionele Amerikaanse, Argentijnse en Europese technieken. Maar ook visliefhebbers en adepten van vegetarische schotels komen ruimschoots aan hun trekken, zo wordt beloofd.

’s Middags kun je er binnenstappen voor sandwiches, zoals ze geserveerd worden in het land van Ucle Sam. Zondag kan er gebruncht worden, met verse producten recht uit de zaken van collega-ambachtslieden die ook op deze site gevestigd zijn. Denk aan de fijne vleeswaren van beenhouwerij De Laet & Van Haver (in ‘The Butcher’s Store’) of de kazen van affineurs Van Tricht (Only Cheese).

Op de drankenkaart krijgen bieren van het huis een prominente plaats. Het team van bartender Dries Botty – sinds vorige week officieel wereldtop – zorgt voor de cocktails. En vanaf het voorjaar van 2017 kun je ze ook consumeren op de zesde verdieping waar het dakterras wordt gebouwd, voor een consumptie met zicht op de Antwerpse skyline. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content