Ingrediënten

Voor 1 persoon:

  • 2 tonkabonen
  • 100 g suiker
  • 100 ml koude espresso
  • 25 ml grappa
  • 1 el Frangelico (hazelnotenlikeur) of amaretto
  • 6 ijsblokjes

Maal de tonkabonen fijn in een koffiemolen. Doe de suiker in een pan met de tonkabonen en 150 ml water. Breng al roerend aan de kook en laat zacht pruttelen tot de siroop is ingedikt. Laat afkoelen. Doe 25 ml tonkabonensiroop in een cocktailshaker met de espresso, grappa en Frangelico. Voeg 2 ijsblokjes toe en shake goed. Giet in een longdrinkglas met de resterende ijsblokjes en serveer.

Maal de tonkabonen fijn in een koffiemolen. Doe de suiker in een pan met de tonkabonen en 150 ml water. Breng al roerend aan de kook en laat zacht pruttelen tot de siroop is ingedikt. Laat afkoelen. Doe 25 ml tonkabonensiroop in een cocktailshaker met de espresso, grappa en Frangelico. Voeg 2 ijsblokjes toe en shake goed. Giet in een longdrinkglas met de resterende ijsblokjes en serveer.